Vsak zaposleni na RTV Slovenija je v primeru morebitnega ropa ali drugih izrednih varnostnih dogodkov v skladu s Pravilnikom o hišnem redu dolžan v najkrajšem možnem času o tem obvestiti pristojne službe.

Poudarjamo, da pristojne službe na RTV Slovenija v preteklih dneh niso bile obveščene o nobenih izrednih varnostnih dogodkih v prostorih javnega zavoda. O domnevni tatvini RTV Slovenija ni bila obveščena niti s strani kateregakoli drugega uradnega organa.

V nekaterih medijih so se pojavile navedbe o domnevni tatvini v eni od pisarn RTV Slovenija. Če je do dogodka prišlo in zaposleni tega ni prijavil delodajalcu, gre za kršitev pravilnika o hišnem redu.

Ob tem pa odločno zavračamo absurdne obtožbe, ki jih je danes objavil spletni portal Požareport, o temu, da naj bi vlom naročilo kar ožje vodstvo RTV Slovenija. Gre za žaljive, predvsem pa neresnične obtožbe, s katerimi avtor krši profesionalne standarde novinarstva.

Indici za takšne absurdne obtožbe pa naj bi bili, kot navaja avtor, dejstvo, da vodstvo ni kontaktiralo zaposlenega po domnevnem varnostnem dogodku. Še enkrat pojasnjujemo, da so zaposleni sami dolžni obvestiti delodajalca o izrednem varnostnem dogodku, v nasprotnem primeru pa sami kršijo Pravilnik o hišnem redu.

RTV Slovenija bo, kot vedno, tvorno sodelovala v vsakršnih uradnih postopkih in delovala v skladu z zakonodajo.