• Društvo novinarjev Slovenije je podelilo stanovske nagrade čuvaj/Watchdog za izstopajoče novinarske dosežke za leti 2020 in 2021. Nagrado za izstopajoče novinarske dosežke za leto 2020 je prejel dopisnik RTV Slovenija Janko Petrovec, nagrado čuvaj za izstopajoči novinarski dosežek v letu 2021 pa je prejela novinarka Televizije Slovenija Ksenija Horvat. Sodelavci Vala 202 (Radio Slovenija) so prejeli pohvalo porote za izstopajoči novinarski dosežek v letu 2020. Uršula Zaletelj, novinarka Vala 202, je prejela nagrado debitantka leta 2020.
  • Ustvarjalci RTV Slovenija so prejeli nagrade zvezde Oriona za presežke med slovenskimi deli, ki jih podeljuje Zavod AIPA za uveljavljanje pravic avtorjev, izvajalcev in producentov avdiovizualnih del, za nadaljevanko Primeri inšpektorja Vrenka, Dario Vargia je dobil nagrado za vlogo v nadaljevanki Primeri inšpektorja Vrenka za igralske dosežke, med najbolj gledanimi avdiovizualnimi deli je nagrado prejela še Zelena generacija – epizoda Vesela motika. Mojca Dumančič je za izjemno oddajo Dosje, V žrelu kapitala o zdravstveni in ekološki katastrofi v srednji Soški dolini prejela nagrado butnskala.
  • Na mednarodni medijski festival Prix Europa v Potsdamu sta se uvrstili dve radijski igri Arsovega Uredništva igranega programa: Samota (2. del), režiserke Špele Kravogel in Nemi lik v režiji Ane Krauthaker med radijskimi fikcijami. Pri dokumentarni radijski igri Samota so sodelovali tonski mojster Matjaž Miklič, dijakinja Zoja, psiholog dr. Kristijan Musek Lešnik, klinični psiholog dr. Tristan Rigler, antropolog dr. Dan Podjed in kolektiv Um&Kuna freestyle show. Radijska igra Nemi lik je nastala po uprizoritvenem besedilu slovenske dramatičarke Simone Hamer, pri njenem ustvarjanju pa so sodelovali še dramaturginja Vilma Štritof, tonska mojstrica Sonja Strenar ter glasbenik Goran Krmac.
  • Združenje novinarjev in publicistov je Vidi Petrovčič, novinarki TV Slovenija, za njen prispevek k demokratizaciji slovenskega medijskega prostora podelilo častno priznanje Boruta Meška za življenjsko delo.
  • Združenje filmskih snemalcev Slovenije (ZFS) je podelilo letne nagrade IRIS. Nagrade se podeljujejo za najboljše stvaritve na področju filmske fotografije, ki kažejo avtorske vrednote vizualne in filmske kulture ter dosegajo visoka umetniška in estetska merila. V kategoriji dokumentarni film je nagrado IRIS prejel Bernard Perme, direktor fotografije, za dokumentarni film NNNP. Med nominiranci je bil tudi Jure Nemec, direktor fotografije dokumentarnega filma Tri generacije: Marlenka, Marija Lucija in Hana Stupica in dokumentarnega filma Krik.
  • Marjan Lah, novinar, odgovorni urednik, svetovalec generalnega direktorja in vodja velikih projektov na področju športa, je prejel častno listino Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez za življenjsko delo na področju kulture in medijev.
  • Portal RTV 365 je websi prvak v kategoriji mediji za leto 2022. Drugo mesto je pripadlo sodelavcem Vala 202 za projekt Olimpijske igre doma.
  • Avtorji oddaje Male sive celice so prejeli priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju o znanosti za leto 2022 za prizadevno opravljanje poslanstva in uspešno 230 nadgradnjo TV-oddaje. Nagrado Prometej znanosti je prejel tudi novinar Prvega programa Radia Slovenija Iztok Konc za oddajo Ultrazvok.
  • RTV Slovenija je na 18. mednarodnem tekmovanju javnih medijskih hiš v kakovosti tonskih posnetkov Taktons 2022 v Novem Sadu prejela plaketo za najboljši javni medijski servis v televizijski kategoriji z zmago Metoda Komatarja s skladbo Julija v izvedbi Hama in Diamantov ter drugim mestom Mihe Ocvirka z lansko zmagovalko Popevke Volkovi v izvedbi Raiven in revijskega orkestra RTV Slovenija. Matjaž Mastnak je osvojil tretje mesto, Sonja Strenar pa četrto mesto v radiodrami, Matjaž Miklič je dosegel tretje in peto mesto v dveh dramskih kategorijah, Aleks Pirkmajer Penko pa se je uvrstil na osmo mesto v kategoriji zbori in orkestri, javno izvajanje s publiko.
  • Društvo novinarjev Slovenije je med prejemnike nagrad čuvaj/Watchdog za izstopajoče novinarske dosežke v letu 2022 uvrstilo Tito Mayer, novinarko Prvega programa Radia Slovenija za podkast Na pravi strani, ki na inovativen, poglobljen in razumljiv način odpira žgoča vprašanja človekovih pravic, zlasti pravic žensk. Nagrado čuvaj/Watchdog sta prejeli tudi Urška Henigman in Neža Prah Seničar za projekt Slovar spolne vzgoje na Prvem programu Radia Slovenija.
  • Novinarka in voditeljica oddaje Tarča na Televiziji Slovenija Erika Žnidaršič je po izboru bralk in bralcev postala zmagovalka tradicionalnega izbora Ona 365, ki ga organizirajo revija Onaplus, priloga Ona in spletna stran onaplus.si.
  • Na festivalu svetovnega športnega dokumentarnega in igranega filma FICTS (Sport Movies & TV) je v kategoriji Kratki filmi in TV-programi (Movies & TV Football – Short) film Kristjan iz serije dokumentarnih filmov Infodrom prejel častno priznanje (Mention D'Honneur). Kristjan je film iz serije Moje življenje režiserke Neli Maraž, scenaristk Sare Lužovec in Anke Bogataj, direktorja fotografije Aleša Živca in montažerja Gregorja Kontestabila.
  • Saša Krajnc, novinar in voditelj Televizije Slovenija, je postal Večerova osebnost Štajerske po izboru bralcev in bralk časnika Večer