• Dokumentarni film Kristjan iz serije dokumentarnih filmov Infodrom: Moje življenje je bil izbran za najboljši film v kategoriji EBU Youth News Exchange Special 2017. Film Kristjan scenaristk Sare Lužovec in Anke Bogataj ter režiserke Neli Maraž je na isti prireditvi zmagal v kategoriji posebnih filmov.
  • Urad za zamejce in Slovence po svetu je avtorju oddaje Slovenci po svetu Marjanu Šrimpfu podelil priznanje za dolgoletno ustvarjanje na tem področju.
  • Nagrado čuvaj/Watchdog za posebne novinarske dosežke je dobila ekipa Vala 202 (Luka Hvalc, Maja Ratej, Gašper Andrinek, Anja Hlača Ferjančič, Jan Grilc in Gorazd Rečnik), ki je zasnovala in pripravila multimedijsko raziskovalno zgodbo o migrantskih delavcih z naslovom Siniševo delo v šestih delih posebnega podcasta.
  • Nagrado čuvaj/Watchdog za posebne novinarske dosežke je dobila ekipa EkstraVisor Televizije Slovenija (Neža Steiner, Anže Zabukovšek, Mateja Cankar in Vanja Gligorović ter novinarki Erika Žnidaršič in Breda Štivan Bonča ter urednica in voditeljica Lidije Hren). Člani podatkovnopreiskovalne skupine EkstraVisor so pod drobnogled vzeli nakup medicinskih pripomočkov in zdravil v slovenskem javnem zdravstvu, njihove ugotovitve pa so bile predstavljene v posebni oddaji Tarča: Od sledi do razkritja.
  • Dokumentarni film Ljubo doma – Home sweet home režiserja Jerneja Kastelca je na festivalu v Cannesu MIPCOM 2017 osvojil nagrado za odličnost Diversify TV. Kratek film je nastal v produkciji Dokumentarnega programa TV Slovenija.
  • Dokumentarni športni film Leteti! avtorja Amirja Muratovića, ki prikazuje svet smučarjev skakalcev, njihovih ekip in navijačev, je na 15. mednarodnem festivalu športnega filma v Krasnogorsku dobil diplomo finalista.
  • Kratki film sodelavca Žige Bonče Ne čakaj na tramvaj si je prislužil posebno omembo žirije na natečaju Povedati zgodbo iz arhivskih posnetkov (Making a story from archives) evropskega združenja COPEAM.
  • Ksenija Horvat iz Informativnega programa TV Slovenija je za pogovore v oddajah Intervju in Profil prejela priznanje Slovenskega sociološkega društva za prispevek k vidnosti sociologije v slovenskem prostoru.
  • Dolgoletna sodelavka Jožica Hafner je prejela ugledno nagrado kosobrin, ki je namenjena dragocenim filmskim sodelavcem neavtorskih poklicev za izjemen prispevek k slovenski kinematografiji in TV-ustvarjanju. Websi, Zavod za digitalno odličnost, je s prvim mestom nagradil prenovljeno spletno stran Vala 202 v kategoriji Mediji. Val 202 zadnja leta orje ledino na spletu, saj dokazuje, da lahko radio preživi tudi v digitalni dobi.
  • Matej Praprotnik, pomočnik direktorja Radia Slovenija, ambasador, idejni pobudnik in podpornik digitalizacije radia, je od Zavoda za digitalno odličnost prejel nagrado Naj digitalec 2017 za izjemne dosežke na področju digitalne scene.
  • Gibanje za ohranjanje in uveljavljanje slovenske kulturne in naravne dediščine/krajine Kultura - natura Slovenija je podelilo priznanje Naša Slovenija. V kategoriji: raziskovanje in uveljavljanje kulturne dediščine jo je dobila RTV Slovenija za 50 let oddaje slovenska zemlja v pesmi in besedi.
  • Jure Nemec je prejel nagrado iris najboljšo fotografijo za igrani film Televizije Slovenija Nisi pozabil, ki jo podeljuje Združenje filmskih snemalcev Slovenije.
  • Vikendov gong popularnosti sta dobila voditelj Odmevov Slavko Bobovnik, ki je to priznanje dobil že šestič zapored in je prejel priznanje za najboljšega televizijskega informativnega voditelja, prvič pa je gong prejela tudi Bernarda Žarn za najbolj priljubljeno voditeljico razvedrilnega programa.
  • Miha Ocvirk je zmagal v kategoriji Big Band in orkester – javna izvedba pred publiko in TV živa izvedba – druga glasba na bienalnem mednarodnem festivalu Taktons v Novem Sadu.