Foto: Radio Maribor/Kristijan Šmid
Foto: Radio Maribor/Kristijan Šmid

Zavod za turizem Maribor v sodelovanju z lokalnimi ponudniki in organizatorji dogodkov prireja štiridnevni festival. Prvi festivalski dogodek bo danes ob 19-ih pred Hišo Stare trte. "Začelo se bo z odličnim vinsko kulinaričnim doživetjem. Z nami bo izkušeni sommelier, za kulinarični del doživetja pa bo poskrbel kulinarični start-up Miza za štiri. Nadaljujemo tudi jutri in v soboto in pa seveda s številnimi drugimi dogodki. Festival se bo odvijal na dveh osrednjih prizoriščih, na Glavnem trgu in pred Hišo Stare trte na Lentu, številne festivalske vsebine pa bodo tekle tudi drugod v mestnem jedru in njegovi bližnji okolici," je povedala Monika Jurišič Hlevnjak.

Foto: Radio Maribor/Nataša Kuhar
Foto: Radio Maribor/Nataša Kuhar

V petek bo ob vinski ponudbi mladih štajerskih vinarjev koncert Emkeja in Muzičarjev. V soboto bodo obiskovalci ob spoznavanju štajerskih vin, nagrajenih na Decanterju, in kulinarike Restavracije Mak lahko prisluhnili nastopu glasbenice Sare Lamprečnik. Na Glavnem trgu se bodo v petek in soboto na stojnicah predstavili lokalni ponudniki. Tudi letos pa bo Turistično društvo Maribor v soboto organiziralo splavarski krst, ki bo letos potekal že 37. po vrsti, na njem pa se bodo splavarji poklonili popevki Vesela jesen. Vrhunec festivala bo nedeljska 35. slovesna trgatev Stare trte. Izjemno pester program si lahko ogledate tudi na spletni strani www.visitmaribor.si.

"Obeta se nam bogat program, namen samega festivala je tudi nekako obujanje tradicije, kulturne dediščine, prikazovanje običajev … seveda tudi to je del našega programa, svečane trgatve. Ob tem pa še glasbeni nastopi. Zraven bodo tudi lokalni ponudniki, na stojnicah se bodo predstavili naši zvesti spremljevalci." Na kulturno-etnografski prireditvi v družbi gospodarja trte, mariborskega župana Saše Arsenoviča, mestnega viničarja Staneta Kocutarja, vinskih kraljic in vitezov ter malečniških bračev bodo nastopili Maja Keuc, Ana Bezjak, Akademska folklorna skupina Študent in skupina Vudlenderji.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora: