Foto: Mestna občina Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Mestna občina Maribor/Bratko Zavrnik

Na atletskem stadionu Poljane, ki ga je mariborska občina lani obnovila za potrebe Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), se s pomladjo prebuja tudi tekmovalna sezona. Dolgotrajna obnova je zamujala in je bila dražja, kot je bilo predvideno, z novo tribuno in s pokrito dvorano pa je, kot so prepričani na mariborski občini, postavila Maribor na mednarodni zemljevid športa.

Nova športna dvorana na stadionu Poljane je pozimi omogočala treninge in tekmovanja mlajših kategorij, z otoplitvijo pa so se začeli tudi treningi na prostem ; tako trenirajo tu tudi vojaki iz sosednje vojašnice, gostijo udeležence športnih dnevov, od maja do oktobra pa bo stadion prizorišče tudi 22. večjih tekmovanj na prostem -- tu bosta tudi mladinsko balkansko prvenstvo in vsakoletni atletski miting z mednarodno udeležbo več sto športnikov, pravi Robert Herga iz občinskega podjetja Šport Maribor:

"Moram reči, da je letos toliko aktivnosti in atletskih tekmovanj, kot jih v zgodovini tega stadiona ni bilo še nikoli, pa hodim sem že 40 let."

Med njihovimi cilji je tudi organizacija evropskega atletskega prvenstva za mladino do 18 let leta 2028.

"Konkurenca za organizacijo takšnih tekmovanj je vedno močna, ampak ker smo dobro organizirali lanski OFEM, imamo velike možnosti, da nam to tudi uspe."

Gradnjo nove tribune z dvorano so spremljali številni zapleti, zato so se dela zavlekla za približno pol leta, izvedba, sofinancirana od države s 3 milijoni evrov, pa se je tudi podražila, z dobrih 5 na skoraj 7 milijonov evrov. V načrtu je še 2. faza obnove stadiona, ki bi obsegala gradnjo pomožnega atletskega stadiona in metališča, a se za zdaj še ne ve, kdaj in v kakšni obliki jo bo mogoče izvesti.