Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Po uspešni prejšnji soboti, ko so na čistilni akciji desnega brega Drave v Mariboru zbrali tri tone komunalnih odpadkov in štiri tone zelenega obreza, danes poteka še čiščenje levega brega Drave. Akcije se je udeležilo veliko krajanov, ki ugotavljajo, da se je stanje izboljšalo, vendar še ni takšno, kot bi si ga želeli.

Gasilci, potapljači in najrazličnejši drugi prostovoljci so v Dravi in ob njen znova našli veliko smeti. Neodgovorni in malomarni posamezniki namreč še zmeraj odmetavajo najrazličnejše papirčke, kavne skodelice, embalaže, cigaretne ogorke in v zadnjem času tudi maske. Ponekod je še vedno mogoče najti tudi divja odlagališča gradbenih odpadkov.

Optimizma med prostovoljci pa ne zmanjkuje, zato eden od udeležencev pravi, da bo pravi uspeh, ko bodo po končani čistilni akciji lahko rezultat predstavili z besedami: "Zbrali se nas je 1500, nabrali smo 15 kg odpadkov." Letos žal še ni bilo tako, saj so znova nabrali nekaj ton komunalnih odpadkov.

Akcija poteka v krajevnih skupnostih Bresternica-Gaj, Kamnica in Malečnik-Ruperče in v mestnih četrteh Koroška vrata, Center in Ivan Cankar. K sodelovanju pa so še zmeraj vabljeni vsi. Kot sporočajo organizatorji, bo veliko storjenega že, če bo vsak poskrbel za okolico svojega prebivališča.