Na izredni seji občine Hoče Slivnica so potrdili občinski prostorski načrt, ki v prostor okrog Magnine lakirnice umešča še sestavljalnici in karoserirnico z vsemi spremljevalnimi objekti. Gre za pomemben korak k širitvi Magninega obrata v Sloveniji.

Foto: BoBo
Foto: BoBo
Foto: Radio Maribor/občina Hoče Slivnica
Foto: Radio Maribor/občina Hoče Slivnica

Magnina lakirnica še zmeraj ne obratuje, okoli 160 zaposlenih se tako na delo vozi v graško tovarno, vendar investitor se iz Slovenije ne umika. V pripravi je namreč druga faza projekta, ki bo lakirnici dodal še objekte za sestavljanje vozil. Tako je investitor od občine že odkupil zemljišča, občinski svet občine Hoče Slivnica pa je zdaj potrdil še spremembo Občinskega prostorskega načrta, ki industrijske objekte na zemljišče tudi umešča. Predstavnik izdelovalca spremembe OPN-ja Vekoslav Prejac: "Celotno območje je veliko 90 hektarjev in umeščeno med naravne meje, ki jih predstavlja avtocesta, gramoznica, potok, lokalna cesta in železnica."

OPN v prostor umešča sestavljalnici, karoserirnico, testni poligon in druge potrebne objekte za celotni proces izdelave vozil. Župan Marko Soršak: "Tukaj se je zdaj investicija razdelila v dve fazi in OPN je usklajen z njihovim masterplanom. Najpomembnejše pa je, da se kmetijska zemljišča ne nadomeščajo v Rogoškem gozdu." Kot je bilo napovedano, so kmetijska zemljišča nadomestili v občini Kidričevo.

Sicer pa ta čas na delu območja širitve obrata poteka arheološka analiza zemljišča. Magna pa se ta čas ukvarja s pridobivanjem dokumentacije, ki je potrebna za izdajo gradbenega dovoljenja.