"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Še eno sredino jutro smo se prebujali ob dobri slovenski glasbi. Tokrat nas je prebujal mariborski glasbenik Žan Hauptman.

Kot Hauptman si resneje stopil na glasbeno sceno pred dvema letoma, tvoja glasba pa je hitro pridobivala na popularnosti. Kako sam spremljaš svoj uspeh?
"Zavedam se, da je to, kar delam kvalitetno. Če hočeš živet od glasbe pa morajo tvoji komadi biti všeč poslušalcem in vesel sem, da sem našel svojo publiko. Zame je uspeh ravno to, da glasbe ne delam zaradi zaslužka, ampak iz ljubezni in kljub temu lahko od glasbe živim."

Za tabo je uspešen nastop ne Emi, kakšna je Ema, ko je ne gledaš na malih ekranih?
"Precej drugačna, predvsem pa je v slušalkah na odru boljši sound. Ni enostavno stati na takem odru, zato vsakemu kavč komentatorju, ki komurkoli od nastopajočih namenja žaljive kritike, priporočam, da najprej sam stopi na oder in šele potem komentira, kako je vse slabo."

Na Emi si se prvič predstavil v Slovenščini? Čemu ta odločitev?
"Odkar sem izdal album v angleščini poslušam dva “veš kaj bi ti mogo” stavka. Eden je “moraš iti ven - na tuji trg, predober si za Slovenijo”, drugi pa “če želiš v Sloveniji živeti od glasbe, moraš ustvarjati v slovenščini”. Slišal sem tudi, da pa sem brezupen primer, ker moja glasba ne bo zvenela dobro v slovenščini. To mi je dalo motivacijo, da poskusim napisati slovensko besedilo. Zdi se mi, da mi je uspelo."

Kot kaže se je začela koncertna sezona, kdaj te bomo lahko poslušali v živo?
"Zaenkrat v bližnji prihodnosti nimam planiranega koncerta v Sloveniji, lahko pa me pridete poslušat v Novi Sad konec aprila. Zagotovo pa me boste kje lahko ujeli to poletje."

Lani je izšel tvoj debitantski album Finished not perfect, kaj načrtuješ za letošnje leto?
"Napovem lahko izid singla v slovenščini predvidoma v maju. Potem pa bomo videli, kako se bodo stvari odvijale, želel bi si izdati EP v slovenščini."