Jutra ob kavi in kitari - Kikifly

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Kristijan Crnica je izjemen vokalist, kateremu pa nista tuja ne klavir in ne kitara. Ustvarja že dobrih 10 let, vendar kot pravi, so se prave stvari povezale šele pred kratkim. KIKIFLY je ustvarjalec, ki se ne zna pretvarjati. Zato pravi, da ga moramo sprejeti takšnega, kot je. Vse to nam je razkril v Jutru ob kavi in kitari.

Jutro ob kavi in kitari - Kikifly

Bo praznični december poln glasbe?
"Prazničen december je že Poln glasbe in tudi organizacije. Moram povedati, da letos še posebej čutim hvaležnost, ker sem bil priča temu, kako smo si ljudje priskočili na pomoč."

Si avtor več skladb, a si se na pravo avtorsko pot šele zares podal?
"V svojem (predalu) imam ogromno še neizdanih pesmi, ki že silijo ven iz predala. Vendar si želim za vsako pesem vzet čas in jo dostaviti tako, da sem z njo zadovoljen.
In sedaj ni več skrivnost, da kmalu prihaja tudi otroški album, ki sem ga napisal skupaj z otroki osnovne šole Lila. Album je posnet s simfoničnim orkestrom. Prav tako na tem albumu poje več slovenskih pevcev, kot so: Gal Gjurin, Nuška Drašček, Alenka Godec, Tinkara Kovač, Regina, Vili Resnik, Bebop Ladies…in še mnogi drugi.
Predstavitev albuma se bo zgodila 16. 05. 2024 v Cankarjevem domu! Vabljeni."

Kdaj lahko pričakujemo izid albuma?
"Torej po tem, ko izide album otroških pesmi, se bom lotil še albuma mojih avtorskih pesmi, ki že čakajo, da jih ljudje slišijo.
Še pred tem pa bom izdal nekaj singlov, da ljudje sploh spoznajo mojo glasbo in mene kot ustvarjalca in izvajalca."

Božična glasba da ali ne?
"NUJNO! Mislim, da je čar Božične glasbe ta, da jo poslušamo samo enkrat na leto in nam malo po malo vstopi v naše srce."

V Jutra ob kavi in kitari uvajamo novo rubriko, našo knjižno polico. Katera knjiga, ki si jo prebral ti, je ostala v najboljšem spominu?
"Ohoho to te me pa dobili. Žal mi je, vendar jaz knjig ne berem! Jih pa poslušam haha. Imam disleksijo, ki je tako močna, da se v bistvu trudim, da sploh prav preberem kaj šele, da bi dejansko pomnil to, kar sem prebral. Nazadnje sem poslušal Alico v čudežni deželi, ki jo je napisala Lewis Carroll. Ne le, da ima zgodba čarobnost in mnogo življenjskih modrosti, prenesenih v magičnem svetu, je tudi polna čudovite lirike!"