Jutro ob kavi in kitari – U-ROS

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V sredino Jutro ob kavi in kitari nas je tokrat prebujal umetnik in skladatelj U-Ros, ki je bil dolga leta spremljevalni vokalist mnogih znanih pevcev in pevk, tokrat pa je stopil v ospredje. Pred kratkim je izdal album s kar 500 avtorskimi skladbami. Kaj nam je izbral za sredino jutro?

Jutro ob kavi in kitari - U-Ros

Kako se je začela glasbena zgodba U-rosa?
"Glasbo sem kot otrok začel spoznavati preko očeta, ki je pel ter igral harmoniko in kitaro. Na začetku osnovne šole pa me je še dodatno navdušil gospod, ki nam je delal leseno stopnišče in med pavzo vedno igral harmoniko. Tako sem glasbo začel dojemati kot nekak "aparat" za sproščanje, ki pa je majčkeno drugače začel delovati, ko sem začel obiskovati nižjo glasbeno šolo."

Vaš projekt 500 songs bo kmalu izdan v celoti, kako se je porodila ideja zanj?
"Ideja za 500 songs album je zrasla na založbi Dallas, ko smo se pogovarjali o številu pesmi, ki jih imam."

Zakaj 500 skladb?
"Vse te pesmi so plod oz posledica raziskovanja ter spoznavanja glasbenega ustvarjanja."

Se spomnite vseh 500-ih skladb ali je skladb enostavno preveč?
"Vseh pesmi se spomnim ne bi pa mogel posamezne skladbe povezati s pravim naslovom, razen tistih, katerim sem naklonil nekoliko več pozornosti."

V našem jutru ob kavi boste zaigrali 5 skladb, je bilo težko izbrati le 5 skladb?
"Glede izbire 5 - ih skladb pa mislim, da je lažje, kot če bi imel manj materiala, le malo dlje traja."