Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Še zadnje sredino jutro v tem letu nam je popestrila skupina Sopranos.

Jutro ob kavi in kitari – Sopranos

Skupino Sopranos poznamo po vaši pozitivni energiji, iz kje izvira ta energija?
"Energija izvira iz nas samih, tako posamično, kakor tudi kot bend. Vsi smo to energijo prinesli že s seboj, predvsem skozi glasbo, ki jo je vsak po svoje spoznaval in izkušal, pa čeprav prihajamo vsi iz različnih krajev Slovenije od Notranjske, Ljubljane, Komende, Hrastnika do Prlekije. Glavna vez je bil Frenk, saj je z Dejanom igral že v skupini Babilon, kasneje je začel glasbeno pot skupaj z Alešem. V začetku milenija pa je spoznal Alenko kot eden od avtorjev skupine Bepop, kmalu zatem pa tudi Iris, obe kot najstnici. Po dolgih leti so se skupaj združili v skupino Sopranos, kot zreli glasbeniki, ki črpajo energijo iz skupnega ustvarjanja in nastopanja na odru."

Konec leta je po navadi najbolj pester mesec za glasbenike, letos je verjetno bilo malo drugače?
"Zdaj že drugo leto precej trpimo v teh zimskih mesecih, ki so bili za nas vrhunec leta in veliko nastopov širom po Sloveniji, s tem tudi nekaj denarja za vlaganje v nove projekte. Letos smo v novembru in decembru nastopili na par dobrodelnih prireditvah, kar pa nam tudi vliva veliko volje in upanja za naprej."

Kakšne bodo vaše novoletne zaobljube?
"Naše novoletne zaobljube so, da bomo drugo leto še vedno pisali nove skladbe, predvsem pa eden drugemu stali ob strani. Tudi poslušalcem obljubljamo, da jih bomo kmalu spet navduševali in zabavali z našimi nastopiv živo."

Bomo lahko v novem letu slišali tudi kaj nove glasbe?
"V povprečju smo napisali vsako leto vsaj tri skladbe od kar obstajamo, tako, da to se ne bo spremenilo. Verjetno pa bomo izdali še svoj drugi album, ki bo nekako zaokrožil zadnje tri leta delovanja, kjer smo posodobili svojo glasbo in produkcijo."

Kje boste preživeli najdaljšo noč v letu?
"Najdaljšo noč v letu bomo preživeli skupaj na odru, v Porotrožu v hotelu Slovenija, kjer nastopamo že zadnjih 11 let, razen lanskega leta. Plesali ne bomo, zabava bo malo drugačna, kot določajo kovidna pravila, upamo, da gre skozi."