"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Sredino jutro je namenjeno slovenskim glasbenikom, ki nas prebujajo z glasbo in petjem v živo. Tokrat nas je prebujala mlada pevka Sia Lana.

Sia Lana je novo ime na glasbeni sceni. Kdo pravzaprav je Sia Lana?
"Sia Lana kot zvrst je v najinih očeh nekaj novega na slovenski glasbeni sceni, poimenujeva pa jo kar sanjavi pop s pridihom funka."

Kako je nastal glasbeni projekt Sia Lana?
"Glasbeni projekt se je začel, ko sem prvič zapela na sedanji »Lost in Reverie«. To je bilo tudi moje prvo avtorsko besedilo. Ko sem ga zapela basistu in producentu Goranu Sarjašu, se je za naju vse spremenilo, saj sva bila polna navdušenja in navdiha. Tako sva na polno začela z novimi komadi in se sama čudila, kako hitro ter lahkotno je bilo ustvarjanje."

Za svoje ustvarjanje si izbrala angleški jezik. Ti je lažje ustvarjati v tujem jeziku?
"Pred približno enim letom, ko sem napisala svoje prvo besedilo, sem se v angleškem jeziku počutila bolj udobno in varno. Sedaj, ko je za mano napisanih že kar nekaj pesmi v angleščini, pa sem začela hrepeneti po ustvarjanju v slovenskem jeziku. Nekaj slovenskih besedil je že v nastajanju."

Kdo ti pomaga pri ustvarjanju?
"Pri ustvarjanju besedil največkrat vprašam za mnenje Gorana, saj je najbolj v stiku z najino glasbo. Glede promocije in samega izvajanja najine glasbe mi največ pripomore založba Art Music Records, ki jo vodi Goranov brat Roman. Za mnenje in pomoč pri ostalih stvareh, kot so scenariji za videospote, tematike besedil in garderoba, pa se največkrat obrnem na svoje prijateljice. Tukaj bi omenila tudi svoja starša, ki me prav tako podpirata in mi pomagata po svojih najboljših močeh."

Izdane imaš 3 skladbe, napovedala si pa celo album. Kdaj ga lahko pričakujemo?
"Tako je! Sedaj so izdani 3 singli, in sicer »Lost in Reverie«, »Bright Sunshine« in »Rose Colored Glasses«. Najbolj pa se z Goranom veseliva albuma z istoimenskim naslovom prve avtorske pesmi »Lost in Reverie«. Pričakujete ga lahko v mesecu marcu."