Foto: Radio Maribor/Marko Vozelj
Foto: Radio Maribor/Marko Vozelj

"Jutra ob kavi, so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tokrat nas je prebujal odlični slovenski pevec Marko Vozelj. Le kdo se ne spomni vzdihovanja mladenk, ko je s svojim glasom in stasom osvajal skupaj s Čuki? Kaj ustvarja danes? Kaj nam je predstavil in zapel v živo? Prisluhnite:

Še pred nastopom v živo smo mu zastavili nekaj vprašanj:

Marko vaša nova skladba »Spomin na naju« je žanrsko precej drugačna od tega, kar ste ustvarjali v preteklosti. Kako je nastajala in ali mogoče skladba napoveduje tudi album?
Skladba Spomin na naju, je nastala v sodelovanju z avtorjem glasbe Matjažem Vlašičem, tako kot vse skladbe Marka Vozlja in Mojstrov do sedaj. Matjaž napiše melodijo, jaz pa na to naredim besedilo. Glede na kombinacijo obojega, se pri ustvarjanju v studiu odločimo, kakšna bo končna podoba skladbe. Tukaj ima glavno besedo seveda aranžer in producent Matjaž Vlašič. To je tretja skladba v nizu, ki napoveduje nov album. Pred njo smo kot singla izdali še skladbi: Ljubi se z menoj in Za vse življenje, ki sta pri poslušalcih prav tako kot Spomin na naju, naleteli na vrhunski odziv in sprejem.

V vaši skupini je tudi eden izmed največjih slovenskih avtorjev Matjaž Vlašič. Kako bi opisal vajino sodelovanje? Sodelujete pri pisanju skladb, ali mu prepustite prosto ustvarjalno pot?
Res je, da je Matjaž prav gotovo najplodovitejši avtor slovenske glasbe na različnih žanrskih področjih v Sloveniji. Kar se tiče ustvarjanja glasbe, mu popolnoma zaupam in vem, da se odlično prilagaja različnim izvajalcem. Ko ustvarja glasbo, točno ve, kaj je primerno za določenega izvajalca. Ko mi pošlje melodijo, napišem besedilo, potem pa seveda skupaj podebatirava o detajlih, ker prav tu leži uspeh ustvarjanja. Detajli so tisti, ki ločijo in dajo pečat dolečenemu izvajalcu. To nama čudovito uspeva in sem zato res iskreno vesel in hvaležen, da tako vrhunsko sodelujeva.

Veliko let je bil vaš glasbeni dom skupina Čuki. Zelo uspešni ste pa sedaj tudi na solistični glasbeni poti. Kakšne so bistvene razlike ustvarjati v skupini ali kot solist?
Tako takrat, kot tudi sedaj ustvarjamo timsko. Razlika je v tem, da sedaj sodelujem z drugimi ljudmi in ustvarjam glasbo za nekoliko drugačen krog poslušalcev kot prej. Seveda imam sedaj tudi pomembnejšo vlogo tako na odru pri živih nastopih, kot pri ustvarjanju skladb.

Je vprašanje o poletnih koncertih še preuranjeno? Kje boste letos nastopali?
To seveda ni odvisno od nas, ampak od vse splošne situacije okrog epidemije. Želimo si čimprejšnje vrnitve na odre in nastopanja pred našo publiko. Verjemite mi, da se tega vsi mi neizmerno želimo in kot večni optimisti upamo, da bo to čim prej. Želimo vam lepo poletje, šolarjem uspešen zaključek šole in seveda čim več ljubezni in zdravja.