Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tudi to sredino jutro nas je prebujala glasba v živo. Gostili smo mlado slovensko pevko Sašo Lešnjek, ki je nase opozorila v muzikalu Briljantina in na lanskem festivalu MMS.

Sašo Lešnjek poznamo kot pevko, avtorico in ne nazadnje tudi igralko. Od kje izvira tvoja ljubezen do glasbe?
"Moja ljubezen do glasbe me spremlja že odkar pomnim. Od vedno sem vedela, da si želim postati pevka in da je to moja pot. Izjemno sem hvaležna mojim staršem, da sta me tako podpirala že od samega začetka in verjela vame, saj sem začela nastopati res zelo mlada in mi brez njune podpore verjetno ne bi uspelo."

Nastopaš kot samostojna izvajalka, v spremstvu big banda ter tudi v muzikalu. Katera vloga ti je najbolje pisana na kožo?
"Vse troje zame sestavlja neko celoto in vse troje sem jaz. Težko bi rekla kaj od tega mi je najbolj pisano na kožo. Muzikal je moja velika ljubezen ravno zato, ker združuje stvari, ki jih imam najrajši: petje, igro in ples, tako da sem noro hvaležna, da sem že do sedaj uspela nastopati v dveh muzikalih, upam pa da v prihodnje pride še kakšen. V prvi vrsti sem seveda pevka, mi je pa super, da lahko elemente iz muzikala vedno prenesem tudi v izvedbo svojih pesmi in pri ostalih nastopih, saj je interpretacija zame najpomembnejša stvar pri petju."

Tvoja glasba je polna pozitivne energije in veselih melodij, si taka tudi ko ne stojiš pred mikrofonom?
"Vse moje pesmi izhajajo iz mene, tako da so definitivno tudi odraz moje osebnosti. Od nekdaj sem bila zelo pozitivna oseba in na svet gledala z zelo "zaljubljenimi" očmi. Pridejo pa seveda tudi časi, ko ohraniti to pozitivnost ni najlažja stvar, predvsem se nanašam na to kar sta zadnji dve leti predstavljali za nas glasbene ustvarjalce. Mene osebno je to obdobje izjemno potrlo. Ampak nič hudega, tudi te čase smo skoraj že prebrodili in važno je, da stopamo naprej z dvignjeno glavo in se veselimo vsega, kar še pride."

S skladbo Kaj bi svet brez upanja si se predstavila na lanskih Melodijah morja in sonca ter prejela nagrado Danila Kocjančiča. Kaj ti pomeni ta nagrada?
"Lanske Melodije morja in sonca so bile moj prvi festival kjer sem se predstavila z lastno skladbo, tako da sem izjemno zadovoljna z uvrstitvijo in seveda tudi nagrada ima zame zelo poseben pomen. Zame je predstavljala še dodatno potrdilo, da sem na pravi poti in mi dala čudovito popotnico in motivacijo za nadaljno ustvarjanje."

Kakšno bo glasbeno leto 2022 za Sašo Lešnjek?
"Zaenkrat kaže, da izjemno zanimivo. V prihodnjih mesecih planiram izid novega singla "Sama", ki pa bo pospremljen tudi z izjemno video zgodbo, česar se izredno veselim. Upam, da mi letos uspe končno izdati tudi svoj prvi album, ki na izid pridno čaka že kakšno leto, bi si ga pa želela pospremiti tudi s koncerti v živo. Tako da upam, da nam bo letošnje leto malo bolj naklonjeno in da se lahko kmalu vidimo spet tudi na kakšnem odru!"