"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tokrat z nami mariborska glasbena skupina Happy Ol’ McWeasel, ki jo zaradi harmonike, violine in poskočnih melodij z irsko-škotskimi koreninami uvrščamo v folk punk ali keltski punk.

Skupina Happy Ol'McWeasel praznuje 15 let. Kako je skupina nastala?
"Skupina je nastala po principu "Hej, kaj praviš, da bi sestavili skupino in nastopili čez en teden v MC-ju v Pekarni za dan St. Patricks Day?" "Hm, pa ti si ja nor. En teden je do takrat, mi pa niti ne obstajamo, smo brez ene vaje in pesmi." "OK, pa dajmo!"

Kaj je bilo drugače pred petnajstimi leti, kaj je ostalo isto?
"Predvsem je bilo manj brazgotin kot posledice odrskih akrobacij. Smo pa bili prikrajšani tudi za kakšno dobro anekdoto, ki se jih je do danes nabralo ogromno. Sicer se še vedno počutimo mlade in polne energije."

Skupina je znana po značilnem zvoku, za katerega bi lahko dejali, da je irski. Kako to, da tak zvok paše tudi Štajercem?
"Dobra volja ni tuja ne Štajercu, Gorenjcu niti Poljaku ;-)"

Kaj pripravljate ob 15. obletnici?
"Lahko bi dejali, da je videospot Last Good Chance na nek način 15. obletnici v čast, po drugi strani pa kot izziv in dokaz, da tudi po 15. letih ustvarjanja ne manjka glasbenih, kakor tudi ne kreativnih idej ter energije. Vsekakor je cilj skupine 15. obletnico okronati tudi z izidom novega albuma - ta je planiran za konec leta 2022."

Kot kaže, se je koncertna sezona začela, kdaj vas bomo lahko videli v živo?
"V sklopu praznovanja 15. let delovanja bo skupina nastopila na različnih klubskih in festivalskih odrih, tako doma kot v tujini." Najbližji koncertni datumi so:
18.3. - MC Pekarna, Maribor
19.3. - KluBar, Kranj
29.4. - OrtoBar, Ljubljana