Jutro ob kavi in kitari – Gašper Rifelj

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili slovenskega pevca Gašperja Rifla. Predstavil nam je kar nekaj lastnih skladb, spregovorili smo o njegovem ustvarjanju, starševstvu pa tudi o novi voditeljski vlogi, zaradi katere se prebuja zelo zgodaj zjutraj.

Jutro ob kavi in kitari - Gašper Rifelj

Kako se je začela glasbena pot Gašperja Riflja?
"Začetki, diatonična harmonika..petje v pevskih zborih, pri 18 letih prva pesem, 2009 prvi nastop na popevki... nekaj letna vmesna pavza... konservatorij za glasbo, študij London “ The voice college”... Bolj aktivno ustvarjanje od leta 2018."

Sodelovali ste na kar nekaj slovenskih glasbenih festivalov. Kakšen odnos imate do njih?
"V preteklosti sem imel mnenje, da je festival odlična priložnost za predstavitev nove pesmi, da te ljudje vidijo, pa se mi zdi, da temu ni čisto tako... Mislim, da je pomembno, da te ljudje vzamejo za svojega na terenu oz. koliko si dejansko prisoten na koncertnih odrih. Sam veliko igram na porokah, raznoraznih zabavah in vse več je tudi koncertiranja z bendom, v to zadnje leto vlagamo tudi največ energije... Če se vrnem na festivale... Zagotovo bom še kdaj sodeloval na kakšnem... predvsem, če bom začutil, da bi določeno pesem predstavil na določenem festivalu, potem se bom zagotovo prijavil."

Radi sodelujete s slovenskimi pevci in pevkami, vam je kakšno sodelovanje ostalo še posebej v spominu?
"Glasbena sodelovanja so mi vedno v izziv in v veselje. Lepo se je preko glasbe z nekom povezati, si izmenjati izkušnje, se kaj novega od nekoga naučiti... V preteklosti sem imel že zelo lepa sodelovanja... S Kvatropirci, Evo Boto in nazadnje z Jano Šušetršič… Predvsem to z Jano mi je ostalo v zares lepem spominu. Jana je izjemna glasbenica in da sva zapela skupaj je bilo zares naključje, ki se je potem zaključilo s sodelovanjem... Tudi ljudje so to pesem zares lepo sprejeli in naj povem, da je to ena mojih tistih pesmi, ki si jo pari, ko igram na poroki najbolj pogosto zaželijo."

Kako usklajujete družinsko in profesionalno življenje?
"Predvsem tako, da se res dobro zorganiziram. Ko imaš družino, se prioritete spremenijo in ja ključno je dobro usklajevanje in se vse da, če se hoče :)"

Zadnji singel ste izdali pred osmimi meseci, pripravljate že kaj novega?
"Ja lani pred poletjem je izšel zadnji singel... V vmesnem času sem ustvarjal in hkrati mislim, da se mi je v tem vmesnem času zgodil nek nov ustvarjalni val, ki sem mu sledil in sedaj je spet čas za nove single, tako da pred poletjem zagotovo pride nekaj novega."