Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Tokratno sredino jutro sta nam že čisto praznično obarvali dve mladi glasbenici Stella in Samantha Maya.

Jutro ob kavi in kitari – Stella in Samantha Maya

Kako je prišlo do vajinega sodelovanja? Govori se, da bosta kmalu izdali tudi duet?
"Pravzaprav sva se spoznali, ker sva obe v začetku letošnjega leta izdali album in sva šli na kavo, da si ga izmenjava. Takoj sva se ujeli, večkrat skozi leto podružili in tako je tudi nastala ideja za skupen duet."

Lahko pričakujemo še več podobnih duetov ali bo ostalo samo pri enem?
"Poleg tega dueta in kakšnega skupnega gostovanja/koncerta, zaenkrat nimava drugih konkretnih planov, saj sva solo artistki in obe ustvarjava svoje naprej. Lahko pa, da se kdaj v prihodnje skozi leta zopet spomniva, kaj skupaj izdati."

Božič je pred vrati in s tem tudi kraguljčki na vsakem koraku. Kakšen odnos imata do božične glasbe?
"Sicer je res, da se vsako leto decembra vrtijo iste pesmi, a za naju niso izgubile tistega čara. Veselje je ravno v tem, da jih vsi poznajo in jih lahko skupaj prepevamo."

Kako potekajo priprave na božič pri vaju doma?
Stella: "Pri nas doma nimamo posebnih priprav. Mami že par let prepričuje atija, da kupi novo smrečico, postavljamo jo pa tako ali tako zadnji čas. Glavni del božiča pa je obisk pri babici, kjer se vsi skupaj družimo, si izmenjamo darila in najpomembneje-jemo."
Samantha Maya: "Mi doma okrašujemo nekje sredi decembra, saj vsi uživamo v božičnem vzdušju, ki ga pričarajo ti okraski. Najlepše je biti zbran v eni sobi s celo družino, ko se nikomur nikamor ne mudi in se zato lahko res iskreno v miru podružimo."

V novem letu vaju torej čaka izdaja skupnega singla, kakšni pa so še načrti za prihajajoče leto?
"Še več pesmi, še več sodelovanj in čim več nastopanja!"