"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat preživeli s skupino Batista Cadillac. Nekoč uspešen dvojec se je v zadnjih letih kar precej razširil, tokrat pa smo jih spet malce skrčili za unikatno, akustično izvedbo.

Jutro ob kavi in kitari - Batista Cadillac

Kako se je začela glasbena zgodba Batista Cadillac?
"Začela se je že kar nekaj let nazaj in vmes spreminjala vsebino. Urban in Matija sva ime Batista Cadillac prvič javno uporabljala na Festivalu slovenskega šansona 2013. Še leta po tem sva igrala kot duo, dokler se nisva srečala s pravimi ljudmi in pravo mero motivacije, da začneva z avtorsko glasbo in priključitvijo rednih članov razširjene zasedbe."

Iz dvojice je z leti nastal pravi mali orkester?
"6 članov je rednih, se pravi, da se mi redno ukvarjamo z Batisto in hodimo na vaje, sestanke ... Ko potrebujemo dodatne člane za projekt, pa se obračamo na profesionalce, ki se lahko hitro in brez težav priključijo naši zgodbi, kjer seveda vsak tudi doprinese svoje."

Ustvarjate glasbo, ki diši po preteklih desetletjih. Kombinacija starega in novega pa se je izkazala za priljubljeno pri poslušalcih?
"Mislimo, da ja. Se ne obremenjujemo toliko s tem konceptom starega in novega. Pri ustvarjanju glasbe na to ne pomislimo, je pa kar ustrezen opis, če nas opazuješ od daleč. Ta ideja je tudi med drugim inspiracija za naše ime."

Kdo vam pomaga pri realiziranju vaših glasbenih idej?
"Imamo širšo ekipo, ki ji zaupamo in se na njo lahko obrnemo za mnenje, kritike ali ideje. Kot glavnega pri pomoči bi izpostavili glasbenega producenta Martina Štibernika."

Šestega maja pripravljate koncert na Štuku. Kaj pričakujete od mariborske publike in kaj lahko pričakujejo poslušalci?
"Skupaj bomo naredili (upamo) premik slovenskega koncertnega prostora v enem samem večeru. Za nas je to eden večjih koncertov do sedaj, zato se z razširjeno zasedbo izdatno pripravljamo, da upravičimo vsa pričakovanja."