"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

3:rma je razmeroma nova zasedba na glasbeni sceni, kdo ali kaj je 3:rma in kaj pravzaprav pomeni to ime? 3:rma sta Urška in Maša, ime pa je skovanka iz njunih imen.

3:rma je razmeroma nova zasedba na glasbeni sceni, kdo ali kaj je 3:rma in kaj pravzaprav pomeni to ime?
"3:rma sva Urška in Maša, ime pa je skovanka iz najinih imen. Je pa tudi res, da je 3:rma po dveh letih delovanja, začela postajati najin alter ego."

Kako sta se spoznali, kakšna je vajina dosedanja glasbena pot?
"Spoznali sva se na študiju jazz petja in jazz kitare v Celovcu, kjer sva bili cimri. Glasbeno sva sodelovali že več let pred nastankom 3:rme, potem pa sva se približno dve leti nazaj nekako spontano odločili, da bi želeli zaplavati v kantavtorske in folk vode, ki so nama že od prej zelo pri srcu."

Zdi se da smo v sloveniji priča preporodu kantavtorstva tudi vaju lahko opredelimo kot kantavtorici ampak zvokovno sledita trendu kantavtorstvu ki ga poznamo iz tujine?
"Zdi se da smo v sloveniji priča preporodu kantavtorstva tudi vaju lahko opredelimo kot kantavtorici ampak zvokovno sledita trendu kantavtorstva, ki ga poznamo iz tujine? Ja, definitivno se dogaja preporod! Čeprav zelo radi prisluhneva slovenskim kantavtorjem, je res, da se sami najbolj vzgledujeva po kantavtorstvu iz tujine, predvsem po angleškemu folku in ameriškem singer-songwriter stilu. Najini priljubljeni artisti so: Joni Mitchell, Laura Marling, Bob Dylan..."

Sodelujeta s producentom, ki je zelo znano ime med glasbeniki doma in v tujini?
" Ja, to pa bi bil najin dober prijatelj Femi Temowo. :)"

Album je izdan, kakšna je pot naprej?
"Pre-release je za nama, v petek 27.5. pa bo album dostopen vsem, tako v fizični obliki kot na streamingu. Zaenkrat pa se ga da prednaročiti na najinem bandcampu in streaming platformah. Midve pa komaj čakama, da vidiva kaj naju čaka naprej, definitivno si želiva čim več koncertirat po Sloveniji in Evropi, izdat še kak album..."