Na Obali po besedah dežurnega prognostika ne pričakujejo nobenih padavin niti omembe vredne oblačnosti. Foto: BoBo
Na Obali po besedah dežurnega prognostika ne pričakujejo nobenih padavin niti omembe vredne oblačnosti. Foto: BoBo
Kolona
Zaradi začetka šolskih počitnic in podaljšanega konca tedna je na cestah pričakovati zastoje. Foto: BoBo

Na morju bo konec tedna in tudi v ponedeljek sončno, temperature čez dan pa bodo okoli 30 stopinj Celzija. Ob morju, ki ima kar 26 stopinj Celzija, "bo pravo poletje", je za MMC zagotovil prognostik z Agencije RS za okolje.

Spremljajte vreme ter temperature morja in jezer na MMC-ju.

"Hude vročine ne bo"
Na Obali po njegovih besedah ne pričakujejo nobenih padavin niti omembe vredne oblačnosti. "V notranjosti Slovenije pa bo bolj spremenljiv tip vremena, predvsem kar se oblačnosti tiče," je povedal. V osrednji Sloveniji bo več sonca predvidoma v nedeljo, temerature pa bodo vse dni med 25 in 28 stopinjami Celzija. "Ne bo več tiste hude vročine, ampak prijetno poletno," je napovedal.

Pojavljale se bodo krajevne plohe
Danes bo sicer spremenljivo oblačno, pojavljale pa se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem okoli 31 stopinj.

V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Več sončnega vremena bo ob morju, bolj oblačno pa bo v gorah, kjer bo mogoča tudi kakšna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka ali zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

V nedeljo bo večinoma sončno, v ponedeljek pa bo sončnemu dopoldnevu sledila popoldanska oblačnost. Predvsem na zahodu in severu bodo že mogoče krajevne padavine.

Gradbena dela bodo na določenih odsekih ustavljena
Kot so zapisali na prometnoinformacijskem centru, se v poletni turistični sezoni na slovenskih cestah poveča predvsem promet od severa proti jugu in nazaj oz. od Avstrije proti Hrvaški in obratno ter med obalo in notranjostjo Slovenije. Na teh odsekih se promet med poletjem zgosti vsak konec tedna, prvi prometno bolj obremenjen pa bo tudi ta konec tedna, saj se je končalo šolsko leto.

Razmere na cestah lahko spremljate prek MMC-jevih prometnih informacij.

Čeprav je v gradbeništvu poletje najboljša sezona, bodo na odsekih, kjer je v turistični sezoni največ prometa, dela večinoma ustavljena, so še sporočili in voznike pozvali k strpnosti do drugih udeležencev, saj se poleti na cestah pojavi veliko tujcev, ki ne poznajo cest tako dobro kot domačini.