Poleg tega lahko z naprednimi uporabniškimi vmesniki izkušnjo gledanja povsem prilagodimo svojim potrebam. Izbrati televizor, ki bi zadovoljil pričakovanja glede kakovosti slike, zvoka, uporabniške izkušnje in funkcionalnosti, je postalo prava umetnost. Za vse, ki iščete novo televizijo za svoj dom, počitniško stanovanje, pisarno ali otroško sobo, smo pripravili pregled novosti in tehnologije različnih modelov televizorjev.

Foto: Gorenje Hisense
Foto: Gorenje Hisense

V podjetju Hisense, ki je bilo v prvem kvartalu 2023 najhitreje rastoča blagovna znamka televizorjev v Sloveniji (vir GfK-MI podatki Q1 2023), so nedavno predstavili novo linijo televizorjev 2023 v vseh razpoložljivih kategorijah. Široko paleto izdelkov odlikujejo jasna slika, odličen zvok, enostaven in prilagodljiv operacijski sistem ter preprosta namestitev. Od revolucionarne TriChroma Laser 4K TV tehnologije, preko najnovejše tehnologije Mini-LED s QLED, OLED in izjemno visoko ločljivostjo, televizorji prinašajo vrhunsko izkušnjo, ne glede na to, kam ga boste postavili. Brezplačni operacijski sistem VIDAA uporabnikom omogoča hitro komunikacijo s televizijskim sprejemnikom in prilagajanje nastavitev različnim potrebam.

Ostra slika, pravi temni odtenki in vrhunska izkušnja HDR

Kategorija OLED leta 2023 vključuje model A85K, ki je na voljo v dveh velikostih, 55 in 65 palcev. Z osveževalnim časom 120 Hz televizor tudi hitro premikajoče predmete prikaže ostro, tekoče in izjemno jasno. Funkcija Infinite Black, ki izboljšuje kontrast med svetlobo in temo, bo poskrbela, da bo črna barva na zaslonu resnično črna. Zahvaljujoč širokemu razponu formatov HDR in funkciji Total HDR Solution gledalci ne boste imeli več težav s slabšo kakovostjo videoposnetkov ali združljivostjo, saj lahko izberete in predvajate katero koli vsebino v popolnih podrobnostih, izboljšanih barvah in globljih črninah.

Foto: Gorenje Hisense
Foto: Gorenje Hisense

Novosti v kategoriji QLED

Televizorji Hisense v kategoriji QLED se kot člani družine Quantum Dot TV ponašajo z eno najučinkovitejših tehnologij za svetle in natančne barve. Z uporabo kvantnih pik za oddajanje izjemno natančnih valovnih dolžin svetlobe ustvarjajo možnost opazovanja milijard novih odtenkov v široki paleti barv. Zaradi velikosti in zmogljivosti bo ljubitelje iger navdušila serija A5KQ, ki omogoča način Game Mode. Dodatni karakteristiki, ki ju velja omeniti pri tem modelu, sta dvojno stojalo in vhod tipa C. Z 8-stopinjskim nagibom stojala lahko uporabnik zaslon spremeni v osebni monitor in s priključkom tipa C nanj poveže katerokoli združljivo napravo ter neposredno zrcali svoj zaslon na televizor. S pomočjo najnovejših in najhitrejših priključkov lahko tako preprosto predvajate vsebino s svojih naprav in si brez prenosa datotek ogledate vsebine na velikem zaslonu. Tiste, ki jim največ pomeni dobra kvaliteta zvoka, bo razveselila funkcija WiSA Ready pri modelu E7K PRO, s katero se zvočniki brezžično povežejo s televizorjem in med seboj za malo ali nič upravljanja kablov.

Foto: Gorenje Hisense
Foto: Gorenje Hisense

Pametna tehnologija za popolno doživetje gledanja

Vrhunec televizijske tehnologije Hisense predstavlja kategorija Mini-LED ULED z Mini-LED tehnologijo, ki zagotavlja osupljive podrobnosti na zaslonu. Da televizor gladko deluje, skrbi močno nevronsko omrežje Hi-View Engine, ki nenehno optimizira gledalčevo izkušnjo z analizo sličic v realnem času ter prinaša optimalno zvočno-vizualno doživetje. Vodilna serija UXKQ se ponaša z lastnim motorjem Hi-View Engine X, ki simulira vzorce človeških možganov. Ta tehnologija deluje tako, da pametno zazna vsako sliko in prizor s pomočjo učenja, analiziranja in treniranja obsežnih podatkov. S simuliranjem načina, kako ljudje vidijo svet, predstavlja najboljšo kakovost slike v zgodovini televizorjev Hisense.

Laserski televizorji – poslovite se od utrujenih oči

Laserski televizorji uporabljajo relativno novo tehnologijo, ki so jo inženirji podjetja Hisense začeli iskati leta 2007, da bi nadgradili obstoječe LCD televizorje. S to prefinjeno tehnološko inovacijo lahko velikosti zaslonov dosežejo do 120 palcev in obenem ponujajo TriChroma Laser 4K s funkcijami, kot je Dolby Vision·Atmos. Gre za najprijetnejšo televizijsko tehnologijo za oči do zdaj, saj laserski televizorji svetlobe ne oddajajo neposredno v oči, ampak se ta iz projektorja odbija od zaslona, zaradi česar je bolj nežna in naravna. Tisti, ki obožujete maratonsko gledanje serij, boste lahko neprekinjeno gledali zaslon brez tveganja utrujenosti oči.

Foto: Gorenje Hisense
Foto: Gorenje Hisense

Velikost in funkcije pametnih televizorjev za vsak okus

Model televizorja Hisense A6K s 4K ločljivostjo ponuja odličen vstop v svet pametnih televizorjev, pri čemer so na voljo velikosti od osnovnih 43 palcev do neverjetnih 85 palcev. Dobro vidnost podrobnosti, svetle barve in velik razpon učinkov zagotavljata Direct Full Array in Dolby Vision HDR tehnologiji. Za gladko in osredotočeno igralsko izkušnjo je tu funkcija Game Mode Plus, ljubitelji športa pa bodo navdušeni nad funkcijo AI Sports Mode, ki omogoča vrhunsko sliko in zvočno kakovost za kar najbolj tekoče spremljanje športnih prenosov. Daljinski upravljalnik Voice ponuja alternativen način interakcije za enostavno in udobno glasovno upravljanje televizije.

Več informacij o novi liniji televizorjev Hisense 2023 je na voljo na https://si.hisense.com/izdelki/hisense-televizorji-in-zvocniki.