Foto: L'Etape Slovenia
Foto: L'Etape Slovenia

Sloviti Tour de France bo namreč prek lokalnih organizatorjev s svojo rekreativno različico Dirke po Franciji vnovič vsem kolesarskim zanesenjakom omogočil, da se za en dan prelevijo v prave kolesarje z vrhunsko organizacijo in podporo kot na profesionalni francoski pentlji (več o dirki na https://slovenia.letapebytourdefrance.com/).

Legendarna Dirka po Franciji je namreč dobila svojo rekreativno različico leta 1993, ko je bila izvedena prva preizkušnja L'Etape du Tour – torej francoska etapna izvedenka, in je potekala v Pirenejih s kar tremi gorskimi vzponi: Tourmalet (2115 m), Soulor (1474 m) in L'Aubisque (1709 m) v skupni dolžini 190 km.

Foto: L'Etape Slovenia
Foto: L'Etape Slovenia

Slovenija bo letos drugič deležna rekreativne izvedbe L'Etape by Tour de France, torej preizkušnje, ki že vrsto let poteka po več kot 30 lokacijah po vsem svetu in kjer rekreativci v enem dnevu odpeljejo etapo, ki je tako organizacijsko kot težavnostno povsem primerljiva z etapami na Dirki po Franciji. Tudi letos bodo za slovenske udeležence L'Etapa na voljo ceste po prelepi Gorenjski z minimalnimi spremembami trase v primerjavi z lansko premierno izvedbo, ko se je s štarta v Kranju na dve dolžinski različici (138 ali 70 km) pognalo več kot tisoč kolesarjev. Pričakujemo vsaj tako številno udeležbo kot lani, trenutno stanje prijavljenih pa dokazuje, da bi se 3. septembra v Kranju lahko srečalo še več kolesarskih navdušencev kot lani.

Nedvomno je za udeležence, tudi tiste iz tujine, dodaten magnet, da bo trasa potekala po cestah, kjer sta se svojih kolesarskih osnov učila tako prvi kolesar sveta Tadej Pogačar kot naš ambasador dirke Matej Mohorič. Ceste in klance okoli Komende je od malih nog spoznaval Pogačar, okoli Kranja in Podblice pa Mohorič.

L'Etape by Tour de France je sicer franšizna prireditev pod okriljem istih organizatorjev, ki že dolgo bdijo nad slovitim Tourom, tako da gre vnovič pričakovat res vrhunsko organizacijo s podporo vseh spremljevalnih služb, z nagradami, bogatim spremljevalnim programom in seveda s posebno skrbjo za varnost udeležencev. Slovenska različica dirke L'Etape bo letos ena od 31 svetovnih dirk, ki se bodo pod tem imenom odvile po vsem svetu. L'Etape je največja enodnevna kolesarska dirka za rekreativce v mnogih državah sveta, od Latinske Amerike (Mehika, Kolumbija, Brazilija, Ekvador…) do Afrike (Egipt), Azije (Tajska, Indonezija, Malezija), Severne Amerike (ZDA, Kanada) in seveda Evrope, kjer je od pomladi do pozne jeseni pod okriljem L'Etapa že več kot ducat dirk (od Danske do Romunije, od Cipra do Nizozemske).

Vse udeležence dirk L'Etape po celem svetu privlači tudi izjemna možnost sodelovanja na eni izmed pravih etap profesionalcev (tako imenovani L'Etape Reward Program), ki v tekočem letu odpeljejo identično etapo na Dirki po Franciji. Tudi letos si bodo vsi, ki bodo prevozili daljšo različico slovenskega L'Etapa (138 km), prislužili ekskluzivno možnost predčasne prijave na L'Etape du Tour, ki bo julija 2024 v Franciji (točno lokacijo in traso organizatorji Toura razkrijejo ob predstavitvi trase Dirke po Franciji oktobra letos). Ste kolesarski navdušenec in še niste med prijavljenimi? Le kaj še odlašate? Se vidimo 3. septembra v Kranju!

Prijave in informacije

Ne odlašajte s prijavo, bodite del najbolje organizirane rekreativne kolesarske prireditve pod okriljem dirke po Franciji. L'Etape Slovenia 2023 by Tour de France, nedelja, 3. 9. 2023: PRIJAVA NA L'ETAPE SLOVENIA

Foto: L'Etape Slovenia
Foto: L'Etape Slovenia
Izkoristi akcijsko ceno do 24.7.

Izkoristi akcijo za cenejšo prijavo na L'Etape Slovenia by Tour de France z kodo TOUR do 24. julija (89,99 EUR). Na septembrski preizkušnji L'Etape Slovenia so še posebej dobrodošle vse kolesarke, ki imajo vse do 20. avgusta nižjo prijavnino (79,99 EUR).

Sobotna družinska vožnja in otroške preizkušnje

V soboto 2. septembra bo organizirana tudi brezplačna družinska vožnja in otroške preizkušnje za vse mlade nadobudneže in nadebudnice. Družinska vožnja bo potekala po 13 km trasi v okolici Kranja, otroške preizkušnje pa bodo potekale na 800 m krogu okrog samega prizorišča, ki bo postavljen na Slovenskem trgu v Kranju. Prijave za sobotne vožnje so že odprte.