Seveda na to vpliva splošna domača atmosfera, na katero je včasih težje vplivati, za udobno učenje in spanje ter igranje otroka pa lahko poskrbi vsak! S premišljeno izbranim otroškim pohištvom je to mogoče hitro in enostavno. Izbira otroškega pohištva po dobrih cenah pri preverjenih proizvajalcih je namreč izredno pestra.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Kakšno je optimalno okolje za otrokov razvoj?

Otroštvo je obdobje, ko se otroci intenzivno učijo, raziskujejo svet okoli sebe in razvijajo svoje sposobnosti. Pomembno jim je zagotoviti primerno okolje, ki bo spodbujalo njihov razvoj na vseh področjih. Ena ključnih komponent takšnega okolja je primerno otroško pohištvo, ki mora biti zasnovano tako, da podpira predvsem učenje, počitek in igro.

Šolarji pri tem potrebujejo več poudarka pri ustrezni izbiri in postavitvi pohištva za lažje učenje, malčki in predšolski otroci pa pri opremi, ki jih podpira pri igranju ter ustvarjanju. Če je le mogoče, naj bo otroška soba tista, kjer se otrok ali mladostnik lahko v miru spočije, izobražuje, sanja ter kuje načrte na prihodnost.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

6 lastnosti, ki jih ima dobro otroško pohištvo

Otroško pohištvo, vredno pozornosti in s tem denarja, mora v prvi vrsti biti:

  1. varno
  2. funkcionalno,
  3. ergonomsko,
  4. udobno,
  5. moderno,
  6. barvito.

To posredno pripomore k otrokovemu dobremu razpoloženju, s tem pa tudi na njegovo voljo do učenja, ustvarjanja, raziskovanja in življenja nasploh.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

BestBed in HappyKids sta iskana proizvajalca otroškega pohištva

Med ponudbo otroškega pohištva se najde marsikaj, tudi takšne rešitve, ki niso primerne za otroško sobo. Kdor pozna zaupanja vredne proizvajalce, je lahko srečen, saj bo tako lahko z novim otroškim pohištvom za svojega otroka lahko resnično zadovoljen.

Proizvajalca BestBed in HappyKids že leta skrbita, da so otroške sobe opremljene varno, funkcionalno in lepo. Njuno pohištvo je prilagojeno različnim starostnim skupinam: od dojenčkov pa vse do mladostnikov.

Otroška soba KELLY Foto: Furnitura
Otroška soba KELLY Foto: Furnitura

Funkcionalno in stimulativno otroško pohištvo za učenje in igranje

Učenje in igranje otroka spremljata od prvih dni življenja. Pomembno je, da pohištvo na nek način raste z otrokom, ne pa obratno. Pri tem je pomembno, da so mizice za igranje, pisalne mize, stoli, postelje, omare in poličniki ustrezne velikosti. Res je pomembno, da otroci udobno sedijo za mizo med risanjem, ustvarjanjem in učenjem, saj to vpliva na zdravje hrbtenice in celotnega počutja.

Pri opremljanju otroške sobe ali njeni prenovi je dobro vanjo načrtovati tudi otroško pohištvo z dodatnimi funkcijami, kot so shranjevalni prostori za igrače, knjige, oblačila in šolske pripomočke. Tako se otrokom omogoči ustrezno urejen prostor, hkrati pa se jih spodbudi k odgovornosti za lastne stvari.

Otroška soba VIVAN Foto: Furnitura
Otroška soba VIVAN Foto: Furnitura

Primeri funkcionalnih otroških postelj

Kakovosten počitek je ključen za zdrav razvoj otroka. Pri izbiri otroške postelje je najprej treba upoštevati udobje in varnost. Postelja naj bo dovolj udobna in ergonomična, da otroku omogoča kakovosten spanec. Prav tako je treba paziti na varnostne vidike, kot so zaobljeni robovi, trden okvir in primerna višina postelje glede na starost otroka.

Kdor išče minimalistično, a sodobno otroško posteljo v skandinavskem dizajnu, bo zagotovo navdušen nad otroško posteljo Vivi 180 x 80, prav tako pa s svojo preprostostjo očara tudi izjemno praktična otroška postelja Kubus 2 z dodatnim ležiščem. Med belimi posteljami z zaobljenimi linijami navdušuje otroška postelja Lily 160 x 80, ki je na voljo tudi v manjši dimenziji (140 x 80 centimetrov), priljubljene pa so tudi otroške postelje z različnimi otroškimi motivi kot sta postelji Luki in Dreamy.

Postelja KUBUS 2 Foto: Furnitura
Postelja KUBUS 2 Foto: Furnitura

Kdor išče posteljo v obliki hiše, bo izbiral med leseno otroško posteljo Beti, posteljo Domek ali posteljo Klaro, kdor pa išče rešitev za spanje v obliki pograda, naj si le ogleda modele Max 2, pograd Carino ter pograd Rico z dodatnim ležiščem.

Večfunkcionalna postelja z dodano vrednostjo, in sicer pograd Max 4, bo olajšala izbiro marsikomu, saj v enem pohištvenem elementu vključuje posteljo, omare, stopnice s predali in pisalno mizo.

Pograd MAX 4 Foto: Furnitura
Pograd MAX 4 Foto: Furnitura

Kdaj je treba v otroško sobo postaviti pisalno mizo?

Najkasneje ob vstopu v šolo. Ta naj bo prostorna in prilagojena otroku. Mlajši otroci bodo potrebovali več prostora za ustvarjanje, starejši pa najverjetneje tudi za računalniške aktivnosti. Predali v otroški pisalni mizi vedno predstavljajo prednost, saj otroku omogočajo shranjevanje šolskih in drugih potrebščin ter s tem večji red.

Brezčasni modeli dobrih otroških pisalni miz predstavljajo enostavna bela pisalna miza Ted, kompaktna pisalna miza Dreamy in pisalna miza Vivian, ki se ponaša s skandinavskim izgledom.

Pisalna miza Dreamy Foto: Furnitura
Pisalna miza Dreamy Foto: Furnitura

Pomembno: Ob prehodu otroka v šolo naj soba ne postale zgolj spalnica in učilnica. Otrok naj ima svoje priljubljene igre in igrače še vedno v otroški sobi. Igrivost je namreč ključ do bolj radostnega življenja – pa ne le za otroke!

Hitra rešitev je izbira kompleta otroške sobe

Najhitreje se funkcionalno in slogovno harmonično otroško sobo dobi ob nakupu kompleta. Ti se med seboj razlikujejo glede na to, ali gre za opremljanje malčkove ali šolarjeve sobe. Med otroškimi sobami za šolarja bo 5-delna otroška soba Ted poskrbela prav za vse – za udobno spanje, shranjevanje, učenje in kreativno preživljanje prostega časa.

Otroška soba TED Foto: Furnitura
Otroška soba TED Foto: Furnitura

Dejstvo je …

Dejstvo je, da se bo otrok z večjim veseljem učil in igral, če bo njegova otroška soba prilagojena njegovim potrebam. Če je razmerje med počitkom, izobraževanjem in prostočasnimi aktivnostmi ustrezno, bo otrok brez dvoma zadovoljen, nasmejan in poln radovedne otroške iskrivosti. Zato se splača vlagati v njegovo prihodnost z dobrimi nakupi, še bolj pa s časom preživetim skupaj.

Foto: Furnitura
Foto: Furnitura

Spletni nakup otroške sobe je najhitrejša, najcenejša in varna rešitev

Otroško sobo, posamezne pohištvene elemente zanjo ter ostalo pohištvo za dom, pisarno ali vrt se najenostavneje, najhitreje in najugodneje najde na spletu. Vendar to pomembno nalogo zaupajte le preverjenemu ponudniku! Prvi spletni trgovec pohištva v Sloveniji je Salon pohištva Furnitura, ki z več kot 13-letno tradicijo in ponudbo več kot 25.000 izdelkov 24 ur na dan omogoča hiter, varen ter cenovno dostopen nakup pohištva.

Njihove izjemne ugodnosti, kot so brezplačno strokovno svetovanje, obročno odplačevanje, možnost vračila izdelka v roku 365 dni, možnost 3D-izrisa nekaterih prostorov, pogosta brezplačna dostava, hitra dobava, mnoge akcijske ponudbe ter ekskluzivna možnost ogleda nekaterih izdelkov, materialov ter katalogov v živo v njihovem Showroomu v BTC-ju v Ljubljani (Letališka cesta 32J), jih uvrščajo med zaupanja vredne spletne ponudnike sodobnega pohištva.

Furniturina strokovno usposobljena ekipa vam bo v živo, preko telefona (070 458 517) ali preko e-pošte (prodaja@salonpohistva.si) vedno odlično svetovala ter poiskala najboljšo rešitev, s katero bodo otroška soba oziroma preostali prostori vašega doma v popolnosti zaživeli!