Foto: Gorenje GSI
Foto: Gorenje GSI

Najboljše, kar lahko ponudi rokomet

Od 10. do 28. januarja bodo vse oči uprte v moško evropsko prvenstvo v rokometu 2024 v Nemčiji. Najboljše evropske reprezentance imajo spet priložnost, da osvojijo pokal, kar bo zaradi močne konkurence in številnih izjemnih igralcev težko dosegljivo. Od prvega evropskega prvenstva leta 1994 do danes je naslov osvojilo le šest različnih držav: Švedska, Francija, Španija, Danska, Nemčija in Rusija. Gorenje se temu vrhunskemu športnemu dogodku pridružuje že četrtič zapored, saj so bili uradni partner moškega EHF EURO tudi v letih 2018, 2020 in 2022. Letos bo Gorenje prvič tudi uradni partner ženskega evropskega rokometnega prvenstva.

Ali se lahko kdo približa Švedski?

Na letošnjem 16. prvenstvu po vrsti sodeluje 24 evropskih rokometnih reprezentanc. Med njimi so Švedska z rekordnimi petimi evropskimi trofejami (1994, 1998, 2000, 2002 in 2022), Francija s tremi, Španija, Danska in Nemčija s po dvema naslovoma ter Rusija z enim. Poleg prejemnic odličij iz preteklih tekmovanj, so se na EHF EURO 2024 uvrstile številne odlično pripravljene reprezentance, zato je pred nami še en izjemen turnir.

Popolnost v vaših rokah

Gorenje že vrsto let podpira vrhunski rokomet – na eni strani s podporo tekmovanj in na drugi s podporo navijačev. Če je na prvenstvu vse v rokah rokometašev, bo Gorenje poskrbelo, da si doma med ogledom tekem lahko spočijete roke. Napredni, sodobni in učinkoviti gospodinjski aparati z intuitivnimi rešitvami in upravljanjem na dotik bodo poskrbeli za gospodinjska opravila, medtem pa se lahko posvetite navijanju za svojo najljubšo reprezentanco in ujamete vse napete trenutke na igrišču.

Priložnost za nagrado

V času prvenstva lahko zagrabite priložnost za nagrado, tako da v obrazcu na spletni strani označite, kateri gospodinjski aparat opravi največ dela namesto vas, da lahko vi več časa namenite navijanju. Z malo sreče lahko osvojite pralni stroj, mešalnik ali kuhalnik turške kave Gorenje.

Foto: Gorenje GSI
Foto: Gorenje GSI

O moškem rokometnem prvenstvu EHF EURO 2024

Moško evropsko rokometno prvenstvo EHF EURO 2024 bo potekalo v Nemčiji od 10. do 28. januarja. Nemčija bo prvič gostila glavni reprezentančni dogodek Evropske rokometne zveze, hkrati pa bo to prvič, da se bo evropsko prvenstvo s 24 ekipami odvijalo v eni državi. Že prvi dan bo postavljen svetovni rekord, saj se bodo prve tekme igrale v dvorani MERKUR Spiel-Arena v Düsseldorfu, ki sprejme 50.000 gledalcev in je pripravljena na največjo množico na rokometni tekmi doslej. Nato bodo Berlin, Mannheim in München gostili šest skupin predkroga. Hamburg in Köln bosta prizorišči glavnega kroga, kölnska arena LANXESS pa bo gostila zadnji konec tedna tekmovanja. Dodatne informacije najdete na ehfeuro.eurohandball.com/men/2024 in heretoplay.com.

O Gorenju

Gorenje je uveljavljena evropska blagovna znamka gospodinjskih aparatov z več kot 70-letno tradicijo. Z razvojem in proizvodnjo sodobnih, visokokakovostnih, zanesljivih in energetsko učinkovitih gospodinjskih aparatov se Gorenje spopada z vsakodnevnimi težavami in predlaga preproste rešitve zanje. Osnovna obljuba blagovne znamke je "poenostavljeno življenje", zato je ves trud usmerjen v razvoj intuitivne tehnologije, ki jo lahko brez težav uporablja vsakdo. Od leta 2017 in začetka partnerstva z Evropsko rokometno zvezo (EHF) je Gorenje močno povezano z vrhunskim rokometom. Podjetje Hisense Europe, lastnik blagovne znamke Gorenje, je bilo uradni partner in sponzor moškega rokometnega prvenstva že v letih 2018, 2020 in 2022. Sodelovanje so razširili tudi na ženski rokomet s prvim sponzorstvom ženskega rokometnega prvenstva EHF EURO 2024.

Foto: Gorenje GSI
Foto: Gorenje GSI