Gripa je zelo nalezljiva okužba dihalnih poti, ki jo povzročajo virusi A, B in C oziroma t. i. virusi gripe. Značilno je, da se skoraj vsako zimo pojavlja v različno hudih epidemioloških izbruhih. Prepoznamo jo zlasti po nenadnem pojavu izrazito zvišane telesne temperature (38,8–40 °C), trdovratnem kašlju, utrujenosti in pomanjkanju teka ter izrazitih bolečinah v mišicah in sklepih (zlasti v rokah in nogah). Pogostejša je pri otrocih, pri katerih se občasno lahko pojavita še bruhanje in driska. Inkubacijska doba (od okužbe do pojava kliničnih znakov) navadno traja od 1 do 4 dni, v povprečju pa 2 dni. Pri odraslih s kroničnimi srčnimi in dihalnimi boleznimi, pri nosečnicah in imunsko oslabljenih posameznikih obstaja nevarnost, da se razvije v pljučnico.

Zdravljenje gripe je najbolje začeti v prvih dneh po okužbi.
Zdravljenje gripe je najbolje začeti v prvih dneh po okužbi.

Če se nas loteva gripa, je zelo pomembno, da si sami pomagamo že ob prvih znakih
Zdravljenje je najbolje začeti v prvih dneh po okužbi, ko so simptomi najizrazitejši. Priporočata se počitek in pitje toplih napitkov. Posežemo lahko tudi po zdravilih za samozdravljenje, ki jih že poznamo, ali pa se o njih posvetujemo s farmacevtom. Če se pojavijo zapleti ali so simptomi prisotni dlje časa, pa moramo obiskati zdravnika.

Ob vročini in bolečinah pri gripi in prehladu vzemimo Daleron C
Gripo in prehlad velikokrat spremljajo zvišana telesna temperatura, glavobol ter bolečine v mišicah in sklepih. Pomagamo si lahko z zdravilom Daleron C v obliki zrnc, iz katerih pripravimo topel napitek z okusom po limoni. Vsebuje paracetamol, ki znižuje temperaturo in blaži bolečine, ter vitamin C, ki okrepi telesno odpornost. Daleron C je varna in zanesljiva izbira za vso družino. Niste sigurni ali gre za gripo ali le prehlad? Rešite test, ugotovite, kaj bi lahko bilo, in poiščite pravo rešitev.

Pri več simptomih gripe in prehlada vzemimo Daleron COLD3
Daleron COLD3 vsebuje tri učinkovine, ki odpravljajo najpogostejše simptome gripe in prehlada: znižujejo zvišano telesno temperaturo, blažijo bolečine v mišicah in sklepih, odmašijo zamašen nos in zmanjšajo izcedek iz nosu ter pomirjajo suh, dražeč kašelj. Zdravilo začne delovati zelo hitro, že po 20 minutah, njegov učinek pa traja več ur.

Besedilo obravnava zdravila brez recepta. Pred uporabo natančno preberite navodila! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.