Poletje je čas, ko se narava razcveti v svoji polni lepoti, ponuja pa tudi obilico svežih in okusnih sestavin, ki lahko obogatijo naše jedilnike. Če želite v svoji prehrani uživati v raznovrstnih in zdravih obrokih, smo za vas pripravili seznam petih poletnih sestavin, ki bi morale postati stalnica na vašem jedilniku. S Samsung hladilnikom in pečico pa lahko poletno kuhanje dvignete še na višjo raven in poskrbite, da bo vaša prehrana res okusna. V kombinaciji z zmogljivim sesalnikom pa bo dom hitro urejen in čist brez večjega napora.

Foto: Samsung
Foto: Samsung
  1. Paradižnik: Poletje je čas, ko so paradižniki na vrhuncu svoje sladkosti in sočnosti. V različnih oblikah - od češnjevih do rumenih in črnih sort - paradižniki dodajo barvo in okus vsaki jedi. Pripravite osvežilno solato iz paradižnika, bazilike in mocarele ali pa uživajte v domači paradižnikovi omaki za testenine.
  2. Hruške: Hruške so odličen poletni sadež, poln sladkobe in sočnosti. Narezane na tanke rezine lahko dodate solatam za osvežujoč dodatek ali pa jih uporabite v pečenih jedeh za nekoliko sladko noto, super se podajo tudi k paprikam. Hruške prav tako vsebujejo vlaknine in vitamine, ki bodo pozitivno vplivali na vaše zdravje.
  3. Jagode: Sladke, sočne jagode so popolnoma nepogrešljive v poletni prehrani. Bogate so z antioksidanti, vitaminom C in vlakninami ter so odličen dodatek k zajtrku, solatam, sladicam ali pa jih uživajte kar same. Priporočamo sveže jagodne smoothieje, jogurt z dodatkom jagod ali celo jagodni cheescake.
  4. Cvetača: Čeprav je cvetača na voljo vse leto, je poletje čas, ko se njen okus in tekstura izrazito izboljšata. Cvetača je vsestranska zelenjava, primerna za pripravo zdravih rižot, pic brez moke ali pa jo preprosto skuhate in postrežete s svežo zeliščno omako.
  5. Melona: Osvežilna in sočna melona je odlična izbira za poletne dni. Vsebuje veliko vode, kar je še posebej pomembno v vročih mesecih, in ima sladek okus, ki zadovolji vaše brbončice. Lahko jo uživate kot samostojno sadje, pripravite slastne sadne solate ali pa naredite osvežilne melonine napitke.
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ne pozabite, da je ključno uživati sezonsko hrano, saj je takrat najbolj sveža, okusna in hranljiva. Poletje ponuja obilo možnosti za ustvarjalno kuhanje in uživanje v svežih okusih narave. Z dodajanjem teh petih poletnih sestavin na svoj jedilnik boste poskrbeli za raznoliko in hranljivo prehrano, ki bo ohranjala vaše telo vitalno in zdravo skozi vroče mesece.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Da bi te poletne sestavine kar najbolje izkoristili, je pomembno, da imate ustrezen hladilnik, v katerem lahko dlje časa ostanejo sveže. Z inovativnim Samsung Bespoke hladilnikom z AI Energy načinom lahko zmanjšate porabo energije do 15 % in še vedno zagotovite optimalne pogoje za shranjevanje. Če izberete način po meri in vaš ocenjeni račun za elektriko presega prednastavljeni znesek, se samodejno vklopi AI Energy način.

S prostornino 390 litrov in standardno širino 600 mm se hladilnik Samsung Bespoke brezhibno poda v vašo kuhunjo. Zahvaljujoč inovativni SpaceMax™ tehnologiji so stene hladilnika tanjše, vendar pa toplotna izolacija ostaja visoko učinkovita, kar omogoča več notranjega prostora brez povečanja zunanje velikosti. Tudi funkcija Optimal Fresh je vgrajena, da še dodatno ohranja optimalno svežino in vlažnost vaših živil. Tako boste lažje shranili vse svoje sveže pridelke, tudi v poletni sezoni, ko je količina sadja in zelenjave zelo velika.

Poleg hladilnika, za ustvarjanje v kuhinji s poletnimi sestavinami, izberite tudi druge kuhinjske aparate, s katerimi bosta priprava obrokov in kuhanje lažja ter učinkovitejša. Aplikacija SmartThings omogoča nemoteno povezovanje in sinhronizacijo več Samsung domačih naprav ter tako ustvarja resnično inteligenten domači sistem.

Foto: Oglasno sporočilo/Samsung
Foto: Oglasno sporočilo/Samsung

Aplikacija SmartThings vam bo olajšala komunikacijo z vsemi povezanimi napravami v vašem domu. Čeprav je aplikacija Samsung razvita za naprave Samsung, pa jo lahko naložite tudi na druge naprave in z njimi pametno upravljate svoj dom. Integrirana je z drugimi napravami, ki so označene s simbolom "Združljivo s SmartThings". Z njo postanejo vsakodnevna opravila bolj preprosta.

Aplikacija deluje tudi v povezavi z revolucionarnim standardom povezljivosti Matter, ki ga podpira več kot 280 svetovnih podjetij, da se lahko sami odločite za najprimernejše domače naprave. Poiskati morate le logotip Matter in povezljivost je zagotovljena. Povsem preprosto jo naložite na svoj mobilni telefon in zaživite novo povezano življenje, ki vas bo navdušilo s svojo učinkovitostjo.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

S tem povezovanjem imate popoln nadzor nad svojim hladilnikom ne glede na to, kje se nahajate. Prek aplikacije lahko preverite trenutno temperaturo v notranjosti, spremljate status in opozorila ter upravljate funkcije hladilnika kar prek svojega telefona. Aplikacija SmartThings nudi tudi funkcionalnosti obveščanja. Ko je čas za zamenjavo vodnega filtra ali ko se temperatura dvigne nad določeno raven, boste prejeli obvestilo na svoj pametni telefon. To vam omogoča pravočasno ukrepanje in zagotavlja, da vaš hladilnik vedno deluje optimalno.

Ekosistem ne skrbi samo za povezanost naprav, pač pa tudi za vaš čas. Vsi, ki radi kuhamo, vemo, koliko časa lahko porabimo za pripravo okusnega obroka. A prav tehnologija nam ga lahko občutno skrajša in popestri. V tem pogledu vam bo zagotovo všeč Samsung kombinirana parna pečica za bolj prilagodljivo pripravo obrokov. Zahvaljujoč naravni pari boste uživali v okusni in sočni, a hrustljavi hrani brez potrebe po posebni opremi.

Če pa ste ljubitelji ocvrte hrane, a se želite vseeno bolj zdravo prehranjevati je funkcija Cvrtje na vroč zrak idealna za vas. Funkcija združuje poseben pladenj s kroženjem vročega zraka, ki obdaja hrano. Gre za idealen način za pripravo pomfrija, kroketov in celo zelenjave, saj odstrani odvečno maščobo, a navzven vse ostane hrustljavo in rjavo, navznoter pa sočno. Bi želeli, da bi bilo kuhanje tudi bolj zabavno? SmartThings Cooking prihrani čas in kar se da zmanjša breme kuhanja. Z razumevanjem vaših potreb priporoča personalizirane recepte in ustvarja tedenske načrte obrokov. Ponuja tudi vodeno izkušnjo kuhanja in omogoča enostavno nakupovanje živil.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

Dom brez prahu in umazanije

Po intenzivnem kuhanju ali družinskem pikniku se želimo hitro vrniti v prijetno urejen dom. Učinkovito in hitro pospravljanje je ključno, zato je prava naprava neprecenljiva. In tu stopi v igro sesalnik Samsung Bespoke Jet AI, ki daleč presega običajne standarde čiščenja. Sesalnik se ponaša se z nazivom najmočnejšega brezžičnega pokončnega sesalnika Samsung, kar jih je bilo kdaj ustvarjenih, z impresivno sesalno močjo do 280 W. To pomeni, da se z lahkoto spopade tudi z najtrdovratnejšo umazanijo in ostanki, vaša tla pa ostanejo brezhibno čista. Ne glede na to, ali imate preproge, parket ali ploščice, je sesalnik Bespoke Jet AI pripravljen na vsako površino.

Foto: Oglasno sporočilo/Samsung
Foto: Oglasno sporočilo/Samsung
Izkoristite posebno akcijo!

Če izberete sesalnik Samsung Bespoke Jet AI, za darilo dobite slušalke Galaxy Buds2 Pro, s katerimi bo sesanje postalo še bolj zabavno!

Promocija traja od 8. 8. do 9. 9. 2023 oz. do porabe zalog. Več o promociji najdete tukaj.

Poletje nas razveseljuje z obilico sveže hrane, ki jo imamo na dosegu roke. Obdobje, v katerem se lahko predate gurmanskim užitkom, postane še bolj pristno z zanesljivimi napravami podjetja Samsung. Od inovativnih pečic, hladilnikov do zmogljivih sesalnikov – ti napredni pripomočki nam omogočajo, da svoje kuhanje dvignemo na višjo raven ter hkrati učinkovito in brez napora poskrbimo za čistočo prostorov.