Mercedes-Benz GLB je vsestransko športno terensko vozilo z možnostjo sedmih sedežev in velikim prilagodljivim prtljažnim prostorom. Foto: Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz GLB je vsestransko športno terensko vozilo z možnostjo sedmih sedežev in velikim prilagodljivim prtljažnim prostorom. Foto: Mercedes-Benz AG

Čas je, da vas navduši novi GLB – s številnimi možnostmi, ki jih omogoča. Pričakujete lahko vse, kar je značilno za vozila znamke Mercedes-Benz. Zaradi inovativne športne zasnove prostora je to naše najbolj prilagodljivo športno terensko vozilo vseh časov ter najprimernejši sopotnik za vaš aktivni in dinamični življenjski slog.

Novi Mercedes-Benz GLB je vozniški biser, saj prinaša številne inovacije za varnejšo, udobnejšo in razburljivejšo vozno izkušnjo. Za družine, ki iščejo prostorno, prilagodljivo in uporabno vozilo, ali aktivne posameznike, ki si želijo drzen nastop, je novi GLB odlična izbira.

Prostornost in prilagodljivost, ki navdušujeta

Dinamična zmogljivost, robustna varnost in inteligentne tehnologije so le nekatere od vrlin, ki odlikujejo kompaktno športno terensko vozilo, novi GLB. Zaradi tega je ta premišljen in idealen sopotnik za vse vaše podvige.

V primerjavi z drugimi športnimi terenskimi vozili je pri tem vozilu v ospredju prilagodljivost. Njegova inovativna notranja zasnova ne omogoča le večjega prostora, ampak tudi več sedišč. Drugo vrsto sedežev lahko po želji vzdolžno premikate in dobite prostor, ki je odlično usklajen z vašimi potrebami. Z opcijsko tretjo vrsto sedežev pa je v njem prostora za do sedem oseb. Radodarno velik prtljažni prostor zagotavlja veliko prostora, vanj gre približno 500 litrov prtljage. Če pa naslonjalo zadnje klopi (deljivo v razmerju 40 : 20 : 40) prekucnete naprej, dobite skoraj 1,7 kubičnega metra prostornine – dovolj za katere koli družinske prevozne potrebe ali športne pripomočke za aktivno preživljanje prostega časa.

GLB je dober kompromis med velikostjo in uporabnostjo vozila tudi v urbanem okolju. Foto: Mercedes-Benz AG
GLB je dober kompromis med velikostjo in uporabnostjo vozila tudi v urbanem okolju. Foto: Mercedes-Benz AG

GLB je edini kompaktni terenec z možnostjo sedmih sedežev

Notranjost novega avtomobila GLB krasi znana Mercedesova arhitektura z digitalnimi merilniki, ki so skupaj z informacijsko-razvedrilnim zaslonom povezani v celoto, zanimivimi zračniki, prestižnimi materiali in izrazito ambientalno osvetlitvijo. Odlično počutje v avtomobilu zagotavlja zavidljiva preglednost iz vozila – ne le zaradi višjega sedenja, ampak tudi zaradi veliko steklenih površin in bogato odmerjenega prostora tako za kolena kot glave vseh potnikov.

Eden od vrhuncev posodobljene notranjosti je prostostoječi dvojni zaslon. Serijsko sta na voljo 7-palčni kombinirani zaslon in 10,25-palčni medijski prikazovalnik, v dodatni opremi pa je mogoče izbrati dva 10,25-palčna širokozaslonska prikazovalnika. Novi GLB se lahko pohvali z najnovejšo generacijo informacijsko-razvedrilnega sistema MBUX z novo zasnovanimi slogi prikaza: možnost Classic zagotavlja vse informacije, pomembne za voznika, Sporty navdušuje z dinamičnim merilnikom vrtilne frekvence, možnost Discreet pa prikazuje zgolj najpomembnejše informacije za vožnjo. V kombinaciji s tremi načini Navigation, Assistance in Services ter desetimi barvnimi shemami ambientalne osvetlitve so na voljo številne možnosti prilagajanja lastnim željam in potrebam.

Najnovejša generacija informacijsko-razvedrilnega sistema MBUX z intuitivnim upravljanjem in prilagodljivo programsko opremo. FOTO: Mercedes-Benz AG
Najnovejša generacija informacijsko-razvedrilnega sistema MBUX z intuitivnim upravljanjem in prilagodljivo programsko opremo. FOTO: Mercedes-Benz AG

Za vse ljubitelje glasbe je na voljo sistem za prostorski zvok Burmester®, ki v povezavi z najnovejšo generacijo sistema MBUX zdaj poskrbi za poglobljeno avdioizkušnjo Dolby Atmos. Ta glasbi doda prostornost, jasnost in globino. Poleg tega se funkcija Dolby Atmos prilagodi vsakršnemu okolju predvajanja, kar pomeni, da lahko uživate v edinstveni jasnosti zvoka, ki se lahko primerja s posnetki v snemalnem studiu.

Varnost je vedno na prvem mestu

Kot vsa novejša vozila Mercedes-Benz je tudi GLB opremljen z vsemi najnovejšimi in najnaprednejšimi sistemi za pomoč pri vožnji. Izstopa odličen radarski tempomat, ki dobro sodeluje z aktivnim krmiljenjem in omogoča boljše upravljanje pomočnika za ohranjanje voznega pasu. Nova generacija paketa za parkiranje podpira tudi vzdolžno parkiranje s 360-stopinjsko vizualizacijo za parkiranje, pri čemer je v pomoč kamera. Novi GLB lahko pomaga tudi pri manevriranju s prikolico, skupaj s stabilizacijo prikolice ESP® in v povezavi s paketom za parkiranje s 360-stopinjsko kamero.

Med ključnimi varnostnimi funkcijami so tudi raztegljivi vzglavniki, varnostni pasovi z napenjalniki jermenov in zatezniki ter zračna zavesa za stranska stekla, ki varuje tudi potnike v tretji vrsti sedežev. Dodatno varnost zagotavljajo sidrišča ISOFIX in TOP-Tether za otroške sedeže, ki omogočajo, da lahko v drugi in tretji vrsti pritrdite do štirih otroške sedeže. Tretja vrsta sedežev je opremljena s po dvema držaloma za pijačo in odlagalnima predaloma z gumiranim vložkom, ob tem omogoča prilagoditev za večji prtljažni prostor, ko so sedeži spuščeni.

Novi GLB je na voljo s štirimi bencinskimi in štirimi dizelskimi pogoni. Ponudba vključuje sodobne štirivaljne agregate s sedem- ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki je del serijske opreme. Dva najmočnejša bencinska motorja sta serijsko opremljena tudi s štirikolesnim pogonom 4Matic.

Na prvi pogled z merami izstopa iz klasičnih avtomobilskih razredov, z dolgo medosno razdaljo in oglatimi linijami pa omogoča odličen prostorski izkoristek vozila. Foto: Mercedes-Benz AG
Na prvi pogled z merami izstopa iz klasičnih avtomobilskih razredov, z dolgo medosno razdaljo in oglatimi linijami pa omogoča odličen prostorski izkoristek vozila. Foto: Mercedes-Benz AG

Avtomobil Mercedes-Benz GLB združuje prostornost, uporabnost, varnost in družinsko uporabo. S sodobnim dizajnom, zmogljivostmi in udobjem je odlična izbira za vse, ki želijo zanesljiv, vsestranski in privlačen družinski avtomobil. Ne glede na vaše potrebe vam bo GLB zagotovil nepozabno vožnjo in vam pomagal ustvariti neprecenljive družinske spomine.