Foto:
Foto:

Študentje in zaposleni so z javnim shodom za pol ure zaprli promet na Aškerčevi. S protestom so pozvali šolsko ministrstvo in Mestno občino Ljubljana, naj se zavzameta za uresničitev rešitve prostorskih težav te fakultete, saj normalnih delovnih razmer na tej fakulteti že dolgo ni več.

Dekan Božidar Jezernik

je opozoril, da je filozofska fakulteta največja fakulteta ljubljanske univerze, a nobena druga izobraževalna institucija v Sloveniji nima takšnih prostorskih težav. Na njej se odvija 31 študijskih programov z 58 smermi in več kot 700 možnimi povezavami dvopredmetnih študijskih programov.

"Po republiških normativih iz leta 1992 mora biti posameznemu študentu na razpolago devet kvadratnih metrov prostora, medtem ko jih FF študentom ponuja zgolj 2,2 metra. Kabinete, predvidene za učitelje, si deli celo osem učiteljev in sodelavcev, zato je v prostorih fakultete onemogočeno raziskovalno delo. Za približno 7000 študentov je na voljo le čitalnica s 30 sedeži, česar nima nobena druga univerza na svetu," je še povedal Jezernik.