Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Novomeški policisti so med četrtkovim nadzorom prometa na dolenjski avtocesti med Dobruško vasjo in Obrežjem zasačili 29-letnega slovenskega državljana, ki je vozil s hitrostjo 211 kilometrov na uro.

Enako hitrost so na tem cestnem odseku izmerili še 23-letnemu švicarskemu državljanu, omenjena dirkača pa sta tudi prehitevala po desni.

1. Takim divjakom je treba odvzeti vozniško dovoljenje!2. Raziskati ali je voznik Provide "spodbujal" voznika pred sabo, da je ta zbezljal. V kolikšni meri vpliva način vožnje voznika zadaj, na način vožnje voznika spredaj? Če me kdo preganja, podzavestno pospešim, če je na neagresivni razdalji, je tudi promet umirjen. Ali je način vožnje policije prvo ali drugo? Poznamo veliko primerov sprovociranega prekrška ipd. 3. Vsem divjakom je treba odvzeti voznipko dovoljenje!
-markoni123 2019-08-02 17:19:00
Taka vožnja je smrtno nevarna zato odvzem 5 let. TO bi bila šola, vse ostalo je mala malca za ljubitelja adrenalina.
-Guliarth 2019-08-02 17:58:04
Čisto tako, če je nekdo prehiteval kolono po desni strani, je bil verjetno desni vozni pas prost.. Da so oglobili ta dva voznika, je čisto prav, a zakaj niso tudi tiste, ki so na levem voznem pasu delali gužvo in nikogar prehitevali?
-malasraka 2019-08-02 16:10:42
Prevozil sem kar nekaj zveznih držav v ZDA , pa takega divjanja ni bilo . Prehitevanje poteka z 2km/h večjo hitrostjo , največja hitrost pa ne sme preseči 70 milj na uro , to je cca. 110 km/h . Prometna kultura je visoka in ameriški filmi zavajajo ! Uporaba smerokazov je redna in te zakoj spustijo predse , ko želiš zamenjati pas na avtocesti !Všeč mi je to , da v križišču smeš zaviti desno kljub rdeči luči na semaforju , če to dopušča promet in če ni izrecne prepovedi zavijanja ! Ob prekoračitvi hitrosti se kazni podvojijo , če tam poteka delo na cesti . Če pa se ustavi šolski avtobus se mora ustaviti ves promet v obe smeri , dokler avtobus ne spelje ! Če se ne ustaviš in te pri tem zalotijo policisti , te odvedejo direktno v zapor , nato pa sledi še kaznovanje !
-urigeller 2019-08-02 18:12:32

Med drugim prehitevanje po desni
Po podatkih Policijske uprave (PU) Novo mesto so pri 29-letniku z avtom znamke BMW poleg prekoračitve dovoljene hitrosti vožnje ugotovili še več drugih prekrškov. Ta je namreč vozila prehiteval po desni, smeri vožnje ni nakazal in ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi navedenih kršitev so mu izdali plačilni nalog za 1.560 evrov.

Premalo je samo denarna kazen za take , ker so lahko bogati in jih to ne boli . Odvzem vozniškega in čez leto lahko ponovno opravljajo ! Pa saj en s ferrarijem se smeji taki butasti zakonodaj! Pa zaseg vozila za nekaj časa bi bilo tudi ok
-rubin 2019-08-02 19:47:38
V tunel sta hitela. Je sistem zaznal, da se bliža toča, pa bi se tam ustavila ... in tako znižala povprečno hitrost. Za avto gre.
-bori 2019-08-02 19:12:30
Kdor vozi 200 na uro, ogroža ves promet in je prav, da se ga odstrani, da se mu odvzame dovoljenje... Več kot 130 se ne sme voziti po nobenem pasu....!!!
-pietetnik 2019-08-02 16:44:35
Kup primitivnih komentarjev. Dva divjaka zasačena, pohvalno delo policije, ni kej za dodat. Da greš z 211km/h prehitevat po desni pa menjat pasove brez žmigavca moraš bit pa res bolan. Kakšno zaporno kazen bi bilo treba uvest za take bedake. Res mi ni jasno zakaj se ljudje mečejo ven na avtocesti...mamo dirkališča v bližini pa tam pokaži kako znaš ovinke vozit, gas držat po ravni avtocesti zna vsaka opica. Isto velja za tiste, ki pa po ravni cesti izven naselja meljejo 60km/h. V tem primeru prodaj avto in kupi karto za bus, če nisi sposoben niti po omejitvah vozit. Policija bi morala ekstreme v obe smeri ustavljat, ker so oboji nevarni za druge udeležence v prometu. Ne vem zakaj je vedno poudarek samo pri prehitrih. Mislim, da bi bili tudi ljudje zelo veseli članka,, da se je kaznovalo nesposobneža/ico, ki vozi 30km/h v naselju in 40km/h izven naselja, tako da ga prehitevajo celo cisterne in kamioni (videno na lastne oči). Taki so ravno tako nevarni kot prehitri vozniki, ker očitno nimajo nobene kontrole nad vozilom in sposobnosti obvladovanja le-tega.
-b7 2019-08-02 20:32:14

Radar v policijskem vozilu
Pri 23-letnemu švicarskemu državljanu, ki je vozil avto znamke Mini Cooper, so ugotovili, da je podobno kolono vozil pred sabo prehiteval po desni, hkrati smeri vožnje ni nakazal in ni vozil po sredini prometnega pasu. Zaradi omenjenih kršitev so tudi tega oglobili. Oba voznika so sicer zasačili z uporabo radarskega sistema Provida, vgrajenega v civilno policijsko vozilo, so še sporočili s PU Novo mesto.

Ne vem kako ste vsi sigurni, da je bil desni pas prost. Če je na desni nekaj kamionov, ki vozijo s hitrostjo 80 km/h se jih lahko prehiteva z maksimalno 130 km/h in ni se treba umikati za vsak kamion, da bo nek kreten lahko šel mimo s 140 ali več.
-RobiH 2019-08-02 16:43:50
Tisti, ki tako obsojate "neupravičeno" vožnjo po levi , ali se zavedate kako nevarno je prehitevanje po desni ? Če nekdo pred vami z vožnjo po levi strani po vašem krši pravila, vam to ne dovoljuje da jih kršite tudi vi ! Človek res ne more verjeti, kaj prebira - sploh ne čudi dejstvo da na avtocestah velikokrat prevlada norost nad razumom
-sjefrojkaf 2019-08-02 20:17:02
130 km/h je najvišja dovoljena hitrost na slovenskih AC. Ni prepovedano voziti manj, če se ne motim so neke omejitve šele pod 90 km/h. Tako da če prehitevaš 130 km/h, se ni treba nikomur zadaj razburjat. In če je prosta AC in bi se moral že umaknit na vozni pas, potem to enako velja tudi za tistega zadaj. A če vozim 130 km/h, me voznik, ki vozi največ 130 km/h nikakor ne more dohiteti... fizika pa to.
-Hope 2019-08-02 21:31:01
Neverjetno kako se nekateri trudijo upravičit njuno divjanje in nepravilno prehitevanje. Se sprašujem če so to tisti nestrpni vozniki, ki prinorijo in se "prilepijo" za vozilo, ki pravilno in dovoljeno brzino prehitevajo počasnejše vozilo in ob tem nestrpno "blendajo".
-jarovit 2019-08-02 17:54:57