Soglasje k razrešitvi direktorja CSD Slovenj Gradec so junija dali svetniki mestne občine Slovenj Gradec. Foto: BoBo
Soglasje k razrešitvi direktorja CSD Slovenj Gradec so junija dali svetniki mestne občine Slovenj Gradec. Foto: BoBo

Jurij Šumečnik je kot direktor Centra za socialno delo Slovenj Gradec odstopil 25. maja, po tem, ko je upravna inšpekcija pri nadzoru ugotovila nezakonito ravnanje centra pri obravnavi vloge starih staršev dečkov iz Velenja, ki so ju marca dodelili v rejništvo.

Ministrica za delo je Šumečnikov odstop sprejela, center za socialno delo pa je junija pridobil še soglasje svetnikov mestne občine Slovenj Gradec k razrešitvi direktorja. Člani sveta Centra za socialno delo so se po poročanju Radia Slovenija za Šumečnikovo razrešitev odločili soglasno.

Razpis za novega direktorja bo objavljen septembra. Po izbiri kandidata moramo pridobiti mnenje lokalne skupnosti, torej mnenje mestne občine Slovenj Gradec. Po pridobobitvi mnenja je treba pridobiti soglasje ministrstva in po pridobitvi mnenja in soglasja bomo odločili o novem direktorju, je postopke pojasnil predsednik sveta CSD Slovenj Gradec Boris Balant.

Če se roki ne bodo nepredvidoma podaljšali, bomo novega direktorja izbrali še letos. "Če ne bo potrebno ponoviti razpisa, pričakujemo, da bomo imeli z novim letom direktorja s polnimi pooblastili," je za Radio Slovenija povedal Balant.

Za vršilca dolžnosti za dobo največ do enega leta je bila na seji imenovan pravnik Tadej Poberžnik, ki je bil kandidat za direktorja že ob prejšnjem razpisu.