Foto: Radio Koper
Foto: Radio Koper

Kopališče v Žusterni je čas povozil že dolgo nazaj. Čeprav je po prenovi klicalo cela desetletja, so prednost dobivali drugi projekti. Plaža v Žusterni je bila zasnovana in zgrajena v 60. letih prejšnjega stoletja v času tako imenovane betonske norije. Pozneje so jo sicer večkrat dozidali in spremenili ali nikoli temeljiteje prenovili.

"Sem zahajajo predvsem domači gostje, iz okolice, tudi ogromno tujcev, pa veliko ljudi prihaja iz notranjosti Slovenije ob koncih tedna. Mislim pa, da bi plaža potrebovala lepo prenovo," je dejal najemnik lokala na plaži Andrej Šantič. A je, kot kaže, letos ne bo dočakala.

"Čas med dvema sezonama smo zamudili. Ni nam uspelo pridobiti vseh soglasij. Konkretno: soglasja direkcije za vode, zato ne moremo še začeti delati. Smo pa zelo omejeni s časom, ker morajo biti do začetka poletne sezone vsa dela končana. Ne moremo torej vse skupaj premakniti za en mesec," je pojasnil koprski župan Aleš Bržan. Prenove se bodo zagotovo lotili, obljublja Bržan, ob koncu prihodnje sezone.

"Projekt je vreden približno 1,5 milijona evrov. Za ta denar se naredi, tako imenovani face lifting starega kopališča. Torej preplasti se ga na novo, premakne otroški bazenček, ga ustrezno današnjim standardom tudi uredi. Premakne se otroška igrala. Posadi se še nekaj več dreves, torej nekaj več sence," je še dodal župan Bržan. Da bo kopališče naposled le dobilo nekoliko bolj urejeno podobo.

Obnove plaže še ne bo