Skupaj so pozvali voznike, naj ne pijejo alkohola, če vozijo. Foto: Mojca Dumančič/TV Slovenija
Skupaj so pozvali voznike, naj ne pijejo alkohola, če vozijo. Foto: Mojca Dumančič/TV Slovenija

Policijska uprava Nova Gorica je s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica in novogoriškim Tehniškim šolskim centrom oziroma z dijaki zadnjih letnikov Srednje prometne šole pripravila akcijo, na kateri so opozarjali predvsem na nevarnost alkohola za volanom.

Policisti so na informacijskih točkah obiskovalce seznanjali s postopki policije v prometu, jim predstavili službena vozila policije in opremo, ki jo policisti uporabljajo pri rednem opravljanju nalog, jim delili tudi različne zloženke s preventivno vsebino … Kdor je hotel, je lahko preizkusil alkotest, etilometer, za kar je bilo še največ zanimanja. Razveseljivo je, da prav nikomur danes ni pokazal povišane vsebnosti alkohola v izdihu.

Gasilci Gasilske enote Nova Gorica in zdravstveno osebje Zdravstvenega doma Nova Gorica so pokazali nujno medicinsko opremo, ki jo potrebujejo pri reševanju udeležencev v prometnih nesrečah. Profesor Miran Mozetič in dijaki Tehniškega šolskega centra Nova Gorica – Srednja prometna šola pa so ob tej priložnosti predstavili očala, ki ponazarjajo simulacijo alkohola.

Na letošnjem transparentu pod sloganom Alkohol ubija – največkrat nedolžne je bilo izpisana tragična številka 71, ki pomeni število smrtnih žrtev v cestnem prometu v prometnih nesrečah, katerih povzročitelji so bili pod vplivom alkohola. Gre za število udeležencev v prometu v obdobju 2000–2013, ki so umrli na cestah na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Mojca Dumančič, TV Slovenija; Foto: PU Nova Gorica