Predstavo bodo uprizorili drevi in v torek v Poletnem gledališču Križank. Začetek predstave so zaradi dolžine dneva prestavili na 21.30.

Foto: Ljubljana Festival
Foto: Ljubljana Festival

Naslov predstave se naslanja na Hamletove besede v Shakespearovi tragediji. Odpira torej filozofsko vprašanje o smislu življenja, strahu pred neznanim in moralnih dilemah.

Predstava z istim naslovom bo v uprizoritvi gledališke skupine La Fura dels Baus kombinacija interaktivnega gledališča in avdiovizualnih vsebin, ki raziskuje občutke strahu in nelagodja današnjih ljudi. V odprtem prostoru bo omogočila novo izkušnjo, ki temelji na interaktivni produkciji, vključuje sistem prostorskega zvoka ter 360-stopinjsko projekcijo.

V središču občinstvo, okrog igralci
Scenografija je digitalna, občinstvo pa ne bo sedelo na stolih, temveč bo v središču dogajanja, obdano z igralci, ki bodo z njim soustvarjali predstavo. Tako člani občinstva postanejo protagonisti izkušnje in skupaj z igralci ustvarjajo nadrealistični učinek.

Foto: Ljubljana Festival
Foto: Ljubljana Festival

Skupina La Fura dels Baus je znana po svojem uličnem gledališču, uporabi nenavadnih prizorišč ter brisanju meja med občinstvom in igralstvom. S pomočjo tehničnih sredstev ustvarja impozantne in spektakelske predstave. Leta 2017 so na Kongresnem trgu izvedli scensko kantato Carmina Burana, leto pozneje pa so z enim izmed ustanovnih članov in umetniških direktorjev Carlusom Padrisso na isti lokaciji priredili svetovno premiero predstave Sfera mundi – Potovanje okrog sveta.

V sklopu 71. Ljubljana Festivala bo španska gledališka skupina v četrtek in petek izvedla še predstavo z naslovom Pastorala za planet, svojevrstno različico Simfonije št. 6, Pastoralne L. van Beethovna.