Deklici "začenjata sestavljati svet med materinimi zgodbami 'davno, davno tega' in očetovimi 'nekoč'", napoveduje prvi sinopsis napovedanega dela.

Brati Louise  Glück pomeni, kot se je izrazila neka kritika,
Brati Louise Glück pomeni, kot se je izrazila neka kritika, "odkriti negibnost in počasen čas". Foto: AP

"Ta mali knjižni čudež je hkrati žalosten in smešen ter prežet z občutkom stoičnega čudenja ... podoben ni ničemur, kar je Louise Glück napisala doslej, hkrati pa je neizogiben in transcendenten," so o knjigi zapisali pri založbi Carcanet, pri kateri je doslej izšla večina njenih pesniških zbirk. Louise Glück tako 13 pesniškim zbirkam dodaja dokaj kratko prozno besedilo. Na 64 straneh raziskuje skrivnosti jezika in časa, so še zapisali pri založbi.

Za The Guardian je direktor založbe Michael Schmidt povedal, da so bili s sodelavci "povsem nepripravljeni na to prozno delo, saj takšne proze doslej niso videli, iz ust dveh dojenčic, jasne, resnične in brez kančka sentimentalnosti".

Pesnica je leta 2020 prejela Nobelovo nagrado za literaturo, s čimer je postala prva Američanka, ki je prejela to nagrado po Toni Morrison; ta jo je prejela leta 1993. Predsednik odbora za Nobelovo nagrado za literaturo Anders Olsson je ob tem povedal, da je glas Glückove "iskren in brezkompromisen" ter da "išče univerzalne zgodbe, pri čemer navdih išče v mitih in klasičnih motivih, ki so prisotni v večini njenih del".

Devetinsedemdesetletna pisateljica je tudi dobitnica Pulitzerjeve nagrade za zbirko The Wild Iris in večkratna prejemnica državne knjižne nagrade za poezijo med letoma 1992 in 2014.