Pri Zavodu Risa so o svoji priredbi Visoške kronike zapisali:
Pri Zavodu Risa so o svoji priredbi Visoške kronike zapisali: "V tej knjigi je zgodba napisana tako, da je lažja za branje. Razumeli jo bodo tudi ljudje, ki težko berejo. Na koncu knjige so zapisane in razložene težke besede. Na koncu knjige so opisane tudi osebe iz zgodbe." Za ilustracije je poskrbel Ciril Horjak. Foto: Zavod Risa
Vsebine lahkega branja so zapisane in predstavljene tako, da so razumljive in privlačne za pogosto prezrte odrasle bralce z različnimi omejitvami. Foto: Zavod Risa

Ves izkupiček bo namenjen tisku prvega avtorskega leposlovnega romana za lahko branje v Sloveniji avtorice Aksinje Kermauner.

Zavod Risa, Center za splošno, funkcionalno in kulturno opismenjevanje, se je letos že petič lotil dobrodelne akcije, s pomočjo katere zbira sredstva za projekte t. i. lahkega branja. Unikati, ki jih zbirajo, so lahko doma narejen nakit, knjiga, fotografija, storitev, hrana, ali pijača - pa tudi storitve.

Kako podariti svoje predmete ali storitve, lahko izveste na tej povezavi


Kaj sploh pomeni lahko branje?
Vsebine lahkega branja so zapisane in predstavljene tako, da so razumljive in privlačne za pogosto prezrte odrasle bralce z različnimi omejitvami. Prostovoljci si tako tudi s to akcijo prizadevajo, da bi imeli čim več vsebin lahkega branja dosegljivih v slovenskem jeziku.

Med drugim izdajajo spletni časopis 20 minut in knjige, poleg tega so tudi že poskrbeli za priredbe Shakespearovega Romea in Julije, Pod svobodnim soncem Frana Saleškega Finžgarja in Visoške kronike Ivana Tavčarja.

Spletna dražba se začne 16. novembra in bo potekala do 29. novembra zvečer. Nato pa 4. decembra pripravljajo čajanko v Kulturnem centru Ravne na Koroškem, kjer bodo lahko kupci prevzeli unikate.