Foto:
Foto:
Dubravka Tomšič Srebotnjak
Slovenska mojstrica klavirja, ki je prvič nastopila v rosni starosti petih let, je leta 1957 diplomirala na priznani newyorški glasbeni šoli Juilliard, danes pa poučuje tudi sama. Foto: Narodni dom Maribor

Na oder koncertne dvorane Cadogan Hall je Tomšič Srebotnjakova stopila skupaj z London Festival Orchestrom pod vodstvom njegovega ustanovitelja, dirigenta Rossa Popla.

Na sporedu so bili Koncert za godala št. 6 Unica van Wassenaera, Klavirski koncert št. 1 v d-molu Johannesa Brahmsa, Simfonija št. 38 Wolfganga Amadeusa Mozarta in Makedonski plesi, delo sodobnega slovenskega skladatelja Alojza Srebotnjaka, Dubravkinega soproga. Koncert je organiziralo slovensko veleposlaništvo v Londonu.

Osrednji slovenski glasbeni dogodek v Londonu
To je bil, kot so sporočili s slovenskega veleposlaništva v Londonu, osrednji slovenski glasbeni dogodek v Londonu, na katerega so z namenom predstavitve priznanih slovenskih umetnikov svetovnega formata in slovenske kulturne produkcije povabili londonski diplomatski zbor, člane poslanske in lordske zbornice, predstavnike kulturnih in drugih britanskih državnih inštitucij ter druge osebnosti.

"Slovenija: Mlada in izjemno uspešna"
V pozdravnem nagovoru na sprejemu je slovenski veleposlanik v Londonu Iztok Mirošič predstavil slovenske prednosti predsedovanja EU-ju in poudaril uspešen potek prve polovice slovenskega predsedovanja povezavi s pravkar uspešno končanim spomladanskim Evropskim svetom. Slovenijo je predstavil kot mlado in izjemno uspešno državo s posebnim poudarkom na kulturnem področju.