Koncert, ki se bo začel ob 17.00, prinaša odlomke iz Hrestača in znane božične melodije.

 Klasična glasba bo na koncertu združena z džezom. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj
Klasična glasba bo na koncertu združena z džezom. Foto: SOJ RTV SLO/Adrian Pregelj

Praznični koncert bodo zaokrožile najlepše domače in tuje božične melodije v Pierobonovi priredbi za oba ansambla. Klasična glasba bo tako združena z džezom.
Glasbeniki bodo izvedli odlomke iz glasbene božične zgodbe Hrestač v dirigentovi priredbi.

Marco Pierobon. Foto: MMC RTV SLO
Marco Pierobon. Foto: MMC RTV SLO

Pri tem se je Pierobon poigral z izmenjavanjem dveh Hrestačev – prvotne, izvirne baletne suite Čajkovskega ter suite za solo trobento in big band Duka Ellingtona.

Trobentač Marco Pierobon je dobitnik več prvih nagrad na mednarodnih tekmovanjih v Passauu v Nemčiji ter Imperia in Aqui Terme v Italiji. Od leta 1999 do leta 2002 je bil prvi trobentač orkestra Maggio Musicale Fiorentino, od leta 2003 do leta 2008 pa prvi trobentač orkestra Accademia di Santa Cecilia. Kot glavni trobentač je sodeloval s Chicaškim simfoničnim orkestrom in orkestrom milanske Scale.

Kot solist je med drugim nastopal z Maggio Musicale Fiorentino, Angleškim komornim orkestrom ter simfoničnimi orkestri iz Mantove, Bolzana, Vicenze in Sanrema. Sodeloval z dirigenti, kot so Zubin Mehta, Isaac Karabtchevsky in Etienne Siebens, ter izvedel dela, ki so mu jih posvetili skladatelji Giancarlo Aquilanti, Angelo Sormani, Giuseppe Bonafine in Michele Mangani.