Laurie Anderson, vdova nekdanjega Bowiejevega prijatelja in sodelavca Louja Reeda, je na koncertu izvedla skladbo Always Crashing in the Same Car. Foto: AP
Laurie Anderson, vdova nekdanjega Bowiejevega prijatelja in sodelavca Louja Reeda, je na koncertu izvedla skladbo Always Crashing in the Same Car. Foto: AP

Sprva je bil dobrodelni koncert, namenjen zbiranju sredstev za glasbeno izobrazbo otrok iz deprivilegiranih družin, napovedan tik pred Bowiejevo smrtjo kot retrospektiva tega velikega britanskega glasbenika. Le nekaj ur pozneje pa je njegova družina sporočila žalostno novico, da je Bowie umrl za rakom.

Koncert, ki je bil takoj razprodan, so torej preložili na konec marca kot poklon umrlemu glasbeniku. Ker pa je zanimanje javnosti izjemno, bodo koncert drevi ponovili še v newyorški dvorani Radio City Music Hall.

Cvetober Bowiejevih uspešnic
"Bog, blagoslovi Davida Bowieja," je dejal ameriški kantavtor Jakob Dylan, sin slavnega Boba Dylana, ki je na koncertu zaigral eno izmed najbolj znanih Bowiejevih skladb, Heroes.

Pevka skupine Blondie Debbie Harry je občinstvo razvnela s Starmanom, Ann Wilson iz zasedbe Heart pa s skladbo Let's Dance.

Priredbo skladbe Suffragette City je izvedla Cyndi Lauper, Always Crashing in the Same Car pa eksperimentalna umetnica in glasbenica Laurie Anderson, vdova nekdanjega Bowiejevega prijatelja in sodelavca Louja Reeda.

Drevišnjo izvedbo koncerta z delno istim naborom nastopajočih bodo prenašali tudi v živo prek spleta, poroča britanski BBC.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate nekaj utrinkov z včerajšnjega koncerta.