Liam Neeson v filmu Ledeno maščevanje igra skromnega voznika pluga, ki se odloči za maščevanje, potem ko mu ubijejo sina. Foto: IMDb
Liam Neeson v filmu Ledeno maščevanje igra skromnega voznika pluga, ki se odloči za maščevanje, potem ko mu ubijejo sina. Foto: IMDb

Sicer naj bi priprave na dogodek potekale, kot je bilo zastavljeno. Vir, ki je seznanjen z dogajanjem glede dogodka, pa je po pisanju Hollywood Reporterja dejala, da rdeča preproga v danih okoliščinah ne bi bila primerna.

Misli o umoru naključne temnopolte osebe
Leta 1952 rojeni Liam Neeson je namreč v intervjuju za The Independent v ponedeljek razkril, da je pred leti, ko je izvedel, da je nekdo posilil eno izmed njegovih bližnjih oseb ženskega spola in nato od prijatelja izvedel še, da je bil posiljevalec temnopolt, je posledično imel nasilne misli o umoru naključne temnopolte osebe. Namen njegove izpovedi je bil pokazati, kako se je naučil, da nasilje in maščevanje ne dosežeta ničesar.

Dogajanje je postavljeno v smučarsko središče Kehoe v Skalnem gorovju. Foto: IMDb
Dogajanje je postavljeno v smučarsko središče Kehoe v Skalnem gorovju. Foto: IMDb

"Hodil sem gor in dol po območjih s krepelom v roki, upajoč, da bo kdo pristopil k meni – sram me je izreči to –, in to sem počel okoli teden dni, v upanju, da bo iz pivnice stopila kakšna "črna baraba" in se zaradi česar koli spravila name, veste? Da bi ga lahko ... ubil," je priznal Neeson. "Bilo je grozno, grozno, ko se spomnim za nazaj, kaj sem storil. ... Vendar sem se iz tega naučil lekcije, ko sem sčasoma pomislil: kaj za vraga počneš?"

"Nisem rasist."
Še isti dan se je na irskega igralca usul plaz kritik in tako se je odločil, da že naslednji dan spregovori v ABC-jevi jutranji oddaji Good Morning America, da bi se odzval na očitke. V pogovoru z voditeljem Robinom Robertsom je Neeson dejal: "Nisem rasist."

Film je režiral Hans Petter Moland. Foto: IMDb
Film je režiral Hans Petter Moland. Foto: IMDb

Dodal je še: "Poskušal sem izkazati spoštovanje, postaviti se za mojo ljubo prijateljico na ta grozen, srednjeveški način ... Sem precej inteligenten človek in zato me je nekako pretreslo, ko sem se prizemljil po teh strašnih čustvih." V televizijski oddaji je povedal še, da so mu nasveti duhovnika in telesna vadba pomagali, da je znova prišel k pameti po teh maščevalnih mislih.

Maščevanje v temperaturah pod lediščem
O zgodbi filma Cold Pursuit, ki v slovenščini nosi naslov Ledeno maščevanje, je Neeson povedal: "Moj lik se poda na pot maščevanja, vendar se ne zaveda, v kaj se pravzaprav spušča. /…/ Misli, da gre v boj z moškim, ki je ubil njegovega sina. Dejansko pa napad na enega posameznika kmalu eskalira v pravi vihar maščevanja in nasilja med dvema tolpama. Poleg napete zgodbe pa je film poln črnega humorja – samo predstavljajte si to odbito kombinacijo!"

V filmu Hansa Pettra Molanda, ki v slovenske kinodvorane pride v tem tednu, poleg Neesona igrajo še Raoul Max Trujillo, Victor Zinck ml., Elysia Rotaru, William Forsythe, Tom Bateman, Domenick Lombardozzi, Laura Dern, Emmy Rossum in Julia Jones.