Oče Fabijan je prepričan, da mora nekako spodbuditi nataliteto na otoku. Foto: Youtube
Oče Fabijan je prepričan, da mora nekako spodbuditi nataliteto na otoku. Foto: Youtube
Duhovnikovi otroci
Film je že na rednem sporedu tudi v Sloveniji. Foto: Continental film

V filmu spremljamo zgodbo očeta Fabijana (Krešimir Mikić), mladega duhovnika na majhnem dalmatinskem otoku. Ker želi povečati rodnost, začne prebadati zapakirane kondome. Dodatno pomoč mu ponudi prodajalec v trafiki (Nikša Butijer), pozneje pa se jima pridruži še lokalni lekarnar (Dražen Kühn). Skupaj tako počasi in skrivoma sabotirajo vsa kontracepcijska sredstva na otoku. Začetni uspeh je tu, rojstva in poroke se vrstijo eno za drugim, ampak stvari se začnejo zapletati. Celo do te mere, da je mesto primoran obiskati škof, da bi odkril, kaj se pravzaprav dogaja.

Vinko Brešan je režiral že številne hrvaške hite, med njimi tudi filma Kako se je začela vojna na mojem otoku in Maršal. Prvi je najbolj gledan film na Hrvaškem že od časa osamosvojitve, ogledalo pa si ga je več kot 300.000 gledalcev. Po štirih letih premora se je Brešan znova preizkusil v svojem žanru komedije, ko je izvedel za njegovo gledanost, pa je med drugim dejal, da iskreno želi, da "bi vsakega gledalca film nasmejal in da bi odšel iz kina razmišljajoč o tem, kar je videl".

Za predelavo naj bi se zanimal sam Sasha Baron Cohen
Po poročanju hrvaških medijev pa naj bi film že pritegnil pozornost ameriških filmskih družb. Družba Wild Bunch naj bi tako želela odkupiti pravice za film, projekta pa naj bi se lotil Sasha Baron Cohen. To bi bil sicer prvi hrvaški film, ki bi služil kot osnova za predelavo.