Direktor zavoda Gorazd Božič ni razkril podrobnosti glede pogovorov z županom Nove Gorice Samom Turelom.

Gorazd Božič je na direktorskem mestu javnega zavoda GO! 2025 nasledil Kajo Širok, saj je ta prevzela funkcijo v kabinetu predsednika vlade. Foto: GO! 2025/Jernej Humar
Gorazd Božič je na direktorskem mestu javnega zavoda GO! 2025 nasledil Kajo Širok, saj je ta prevzela funkcijo v kabinetu predsednika vlade. Foto: GO! 2025/Jernej Humar

Ob podpisu pogodbe za začetek izvajanja večjih naložb na prizoriščih EPK-ja oziroma novogoriški železniški postaji je župan Turel dejal, da se z Božičem še pogovarjata: "Z direktorjem zavoda EPK v dobro projekta iščeva skupne rešitve. Na neki način sva to medijsko razvpitost skušala umiriti in iščeva rešitve."

Sorodna novica Do zavoda EPK kritični novogoriški svetniki izrekli nezaupnico direktorju Božiču

Odločitev napovedana do konca meseca
Ob tem je napovedal, da bosta po zaključku vseh pogovorov z Božičem skupaj stopila pred medije in tedaj podala odločitev o njegovi direktorski usodi, kar naj bi se zgodilo do konca oktobra.

Na seji mestnega sveta 21. septembra je bil sprejet sklep, ki ga je predlagala svetnica Ana Gulič iz Gibanja Svoboda. V njem so zapisali, da zaradi malomarnega opravljanja dela direktorja javnega zavoda lahko nastanejo hujše motnje pri izvedbi projekta EPK. Za sklep je glasovalo 18 svetnikov, devet jih je bilo proti.

Od 1,5 milijona evrov počrpanih le 300 tisoč
Svetniki so omenjeni sklep sprejeli po večurni razpravi, na kateri so obravnavali polletno poročilo. Zanimalo jih je predvsem finančno stanje javnega zavoda GO! 2025. Za razliko od preteklih situacij, ko so se svetniki pritoževali zaradi pomanjkanja denarja za pripravo kakovostnih projektov, je po mnenju nekaterih zdaj ravno obratno – zavod ima letos namreč na voljo 1,5 milijona evrov programskih sredstev, a so jih dotlej počrpali manj kot 300 tisoč.