Je to res storil zaradi vmešavanja ljubljanskega župana v razpis? Svetniki se bodo popoldne sestali na izredni seji.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na septembrski javni razpis za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška so prispele tri prijave – dva kandidata sta pogoje izpolnjevala – vršilec dolžnosti direktorja Kina Šiška Mitja Bravhar ter glasbeni urednik in novinar na Valu 202 Žiga Klančar. Toda kot nam je potrdil Bravhar, ju je na pogovor poklical ljubljanski župan in pozval k umiku kandidature.

"'Ker je na voljo tudi ugodnejši, boljši kandidat, ki se na razpis ni javil'. Ko sem kot predsednica sveta za to izvedela, sem z elektronsko pošto tudi prosila župana za razgovor, vendar nismo dobili nobenega odgovora," je za Televizijo Slovenija povedala predsednica sveta zavoda Centra urbane kulture Kino Šiška Jožka Hegler.

Sorodna novica Objavljen je ponovljeni razpis za direktorja Centra urbane kulture Kino Šiška

Kandidata, ki sta izpolnjevala pogoje, sta od razpisa tudi odstopila. Januarja je bil nato ponovljen razpis, na katerega se je javil samo županov kandidat – sedanji direktor Slovenskega mladinskega gledališča Tibor Mihelič Syed, ki pa ni na voljo za novinarska vprašanja.

Iz županovega kabineta so nam pisno odgovorili, da se župan Janković ni vpletal v razpis za direktorja Kina Šiška, je pa opravil neformalni pogovor s sodelavci na temo razvoja omenjenega zavoda. V svetu zavoda trdijo drugače.

"Na sestanku pri županu so vsakemu od teh dveh kandidatov svetovali, naj odstopita od razpisa, zato smo soglasno sprejeli sklep, da sicer nimamo nič proti kandidatu, vendar pa dajemo negativno mnenje zaradi postopka njegovega izbora," pojasni Jožka Hegler.

Svet zavoda Kino Šiška se bo popoldne sestal in prisluhnil predstavitvi kandidata ter najverjetneje oblikoval mnenje h kandidaturi Miheliča Syeda. Ne glede na to pa lahko mestni svet sam sprejme svojo končno odločitev, saj svet zavoda nima aktivne vloge pri izbiri direktorja.

Kaj se dogaja z razpisom za novega direktorja Kina Šiška