Novi v. d. direktorja Pokrajinskega muzeja Koper Marko Bonin. Foto: Mestna občina Koper
Novi v. d. direktorja Pokrajinskega muzeja Koper Marko Bonin. Foto: Mestna občina Koper
Sorodna novica Luka Juri se je po skoraj desetletju na čelu Pokrajinskega muzeja Koper odločil za odstop

Pokrajinski muzej Koper je skoraj deset let vodil Luka Juri, ki je na začetku leta odstopil in je zatem njegove naloge začasno prevzela Tina Novak Pucer.

Na razpis za položaj direktorja muzeja se je v roku prijavilo šest kandidatov, med katerimi so štirje izpolnjevali vse pogoje. Kot so pojasnili na občini, je svet zavoda preučil programe in opravil pogovore z vsemi štirimi kandidati.

Imenovanje direktorja s polnimi pooblastili šele leta 2023
Marko Bonin
, ki so ga izbrali, ne bo takoj dobil polnih direktorskih pooblastil. Direktorja s polnimi pooblastili bo župan imenoval v prihodnjem letu, in sicer ob upoštevanju rezultatov poslovnega leta 2022, so sporočili s koprske občine.

Pokrajinski muzej Koper. Foto: Mestna občina Koper
Pokrajinski muzej Koper. Foto: Mestna občina Koper

Pretekli dve leti manj obiskovalcev, letos že bolje
V letih 2020 in 2021 se je število obiskovalcev muzeja zmanjševalo, posledično tudi prihodki. Na občini kot glavni razlog navajajo epidemijo, menijo pa, da "se je vodstvo koprskega muzeja z izrednimi razmerami spopadlo primerjalno neučinkovito in v tem obdobju sprejelo tudi nekaj slabih odločitev".

Na občini so zapisali tudi, da letos že zaznavajo rast števila obiskovalcev in dejavnosti ter da se v program vračajo zanimive dejavnosti za širše javnosti. Kot so dodali, je občina dejavno sodelovala "pri odpravi anomalij v delovanju in izboljšanju posameznih kazalnikov".