Po Ljubljani vozi v črni preobleki s Plečnikovim portretom in podpisom. Foto: Gregor Murn, Turizem Ljubljana
Po Ljubljani vozi v črni preobleki s Plečnikovim portretom in podpisom. Foto: Gregor Murn, Turizem Ljubljana

Projekt so zasnovali v Turizmu Ljubljana v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom in Plečnikovo hišo pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljane. S tem želijo še dodatno spodbuditi obisk njegovih znamenitosti tako znotraj kot zunaj mestnega središča.

Linija 2 oz. Plečnikova linija vozi mimo 28 Plečnikovih znamenitosti, ki so od njenih postaj oddaljene do največ dvesto metrov. Med njimi so vodna zapornica, Levstikov trg, Križanke, Trnovski pristan, Plečnikova hiša, Ilirski steber, Šubičeva gimnazija, Tromostovje, Plečnikove Žale in številne druge.

Plečnikov mestni avtobus na liniji 2 bo potnice in potnike popeljal po Plečnikovi Ljubljani, ki se je lani z izbranimi arhitektovimi deli uvrstila na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine, so spomnili organizatorji.

Podstran o Plečnikovi liniji
Turizem Ljubljana je na spletnem mestu Visit Ljubljana o Plečnikovi liniji, ki obiskovalce podrobneje seznanja s spomeniki ob poti, oblikoval tudi posebno podstran. Prek QR-kod so pod sloganom Odkrijte Plečnikovo Ljubljano dostopne informacije o znamenitostih.