Stečajni upravitelj Stevo Radocvanović:
Stečajni upravitelj Stevo Radocvanović: "Kaj bo po 17. juliju, v tem trenutku ne vem, vendar bomo storili vse, da se proizvodnja ohrani, saj imamo tudi pogodbe s partnerji, ki jih moramospoštovati, saj bi jim sicer povzročili škodo. Odprtih je več možnosti, od ustanovitve novega podjetja, za kar pa je potreben obratni kapital, dotega, da bi obrat potencialni kupec ali nekdo, ki je z njim povezan, najel. Vse opcije so ta hip še odprte." Foto: BoBo
AHA Mura
Na prvi dražbi oktobra 2014 je bila izklicna cena Aha Mure 4,6 milijona evrov, zdaj je 2,3 milijona. Foto: BoBo
Mura: Tudi v tretje ni šlo rado

Ker pa naj bi eden izmed interesentov kazal resno namero za nakup, bo stečajni upravitelj Stevo Radovanović predlagal novo dražbo v septembru.

Kot je Radovanović povedal po neuspeli dražbi, mu je omenjeni interesent, čigar imena ni želel razkriti, zastopa pa naložbeni sklad s sedežem v Lichensteinu, poslal pismo o nameri, sam pa mu je dal podrobne informacije in listine, povezane z nakupom. "Interesent je imel pripravljena tudi sredstva za plačilo varščine, vendar mu strateški partner ni potrdil nakupa, ker naj bi jim zmanjkalo časa oziroma ga potrebujejo še nekaj, da lahko razvijejo naložbeni načrt za razvoj tovarne. V dopisu, ki mi ga je posredoval danes, je predlagal ponovno dražbo konec septembra, s čimer je izkazal resen interes in interes strateškega partnerja za nakup poslovne celote," je pojasnil stečajni upravitelj.

Rok za prodajo se bo iztekel sredi julija
Vendar pa je nova dražba v septembru problematična, saj se bo 17. julija iztekel enoletni rok za prodajo poslovne celote, potem pa se mora proizvodnja po zakonu ustaviti. "Kaj bo po 17. juliju, v tem trenutku ne vem, vendar bomo storili vse, da se proizvodnja ohrani, saj imamo tudi pogodbe s partnerji, ki jih moramo spoštovati, sicer bi jim povzročili škodo. Odprtih je več možnosti, od ustanovitve novega podjetja, za kar pa je potreben obratni kapital, do tega, da bi obrat potencialni kupec ali nekdo, ki je z njim povezan, najel. Vse možnosti so ta hip še odprte," je dodal Radovanović.

Na dražbi so za izklicno ceno 2,3 milijona evrov ponujali poslovno cono s tremi industrijskimi objekti, v katerih je 385 zaposlenih, stroji in oprema, zavarovana blagovna znamka Mura in nezavarovana blagovna znamka eMura. Dražba je potekala z zniževanjem cene do višine, s katero so se strinjali upniški odbor in ločitveni upniki.

S 4,6 milijona na 2,3 milijona
Na prvi dražbi oktobra 2014 je bila izklicna cena Aha Mure 4,6 milijona evrov, na drugi februarja letos pa tri milijone evrov, kar je likvidacijska vrednost družbe. Zanimanja za nakup vseeno ni bilo.

Mura: Tudi v tretje ni šlo rado