Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na vprašanje, kako to, da če so anonimne prijave razlog za sum, na podlagi katerega se lahko opravi razgovor z domnevnim storilcem Dušanom Smodejem, ta še ni bil opravljen, so na ljubljanski policijski upravi odgovorili: "Razgovori se opravljajo v skladu s taktiko in metodiko preiskovanja kaznivega dejanja, izvajanje ukrepov in njihovo zaporedje pa je odvisno od specifičnih okoliščin oziroma od vsakega primera posebej."

Sorodna novica Smodej v Tarči: "Policija me ni obiskala."

Glede suma hudih kaznivih dejanjih spolnega nasilja so policisti in kriminalisti Policijske uprave Ljubljana v sodelovanju s policisti in kriminalisti iz drugih policijskih uprav in Generalne policijske uprave opravili že več kot 60 pogovorov s posamezniki, ki bi lahko podali koristne informacije o tem.

Na podlagi razlogov za sum kaznivega dejanja so doslej zaznali manj kot deset primerov kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost, zoper človekovo zdravje in zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. V navedenih primerih so znane tako žrtve kot osumljenci teh dejanj.
Preiskava se vodi v skladu s kriminalistično taktiko preiskovanja kaznivih dejanj s ciljem raziskati vse primere v celoti, so zapisali na ljubljanski policijski upravi.

Preiskavo so sprožila anonimna pričevanja in medijska poročila o domnevnem spolnem nasilju Smodeja, ki vodi Fotopub.