Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor

Osumljenec je ropal bencinske servise, pri čemer je uporabil nož in imitacijo pištole. Policisti so v okviru intenzivne kriminalistične preiskave prav tako identificirali sostorilca, in sicer 21-letnega državljana Slovenije iz okolice Maribora, ki je sodeloval pri enem od ropov konec lanskega leta, sporoča Policijska uprava Maribor.

Na podlagi odredbe okrožnega sodišča v Mariboru so policisti pri osumljencih opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli oblačila ter druge predmete, za katere sumijo, da sta jih uporabljala pri izvrševanju navedenih kaznivih dejanj.

21-letnega državljana Srbije, ki so ga za podobno kaznivo dejanje že obravnavali v tujini, so policisti v sredo s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Za kaznivo dejanje ropa, ki ga storita dve ali več oseb, ki so se združile, da bi ropale, je predpisana zaporna kazen od treh do petnajstih let, za temeljno obliko kaznivega dejanja pa zaporna kazen od enega do desetih let.