Sergej Racman na sodišču. Foto: MMC RTV SLO
Sergej Racman na sodišču. Foto: MMC RTV SLO

Tožilstvo Racmanu očita, da je novembra 2014 za 15 milijonov evrov prodal kompleks kinodvoran v ljubljanskem BTC-ju družbi SIP nepremičnine, čeprav naj bi vedel, da je Kolosej insolventen in bo s tem oškodoval upnike. Kompleks je prodal s štiriletnim odložnim plačilnim rokom, to pa je zmotilo banke, ki so želele kompleks same zaseči in prodati, piše STA.

Sorodna novica Racman zanikal očitke o oškodovanju upnikov Koloseja

Ker so po januarju 2015 najemniki prostorov v Koloseju najemnino plačevali novemu lastniku, je okrožna državna tožilka Renata Vodnjov na prvem sojenju maja 2019 izrazila prepričanje, da je s tem Racman 36 upnikov oškodoval za približno dva milijona evrov, ki jih je družba SIP nepremičnine prejela iz naslova najemnin.

Racman je takrat vse očitke zanikal in dejal, da s prodajo kompleksa ni želel oškodovati upnikov, ampak je želel omogočiti nadaljevanje predvajanja filmov in obratovanje Koloseja.
Nato se je znašel še v preiskavi zaradi sumov zlorabe prostitucije. Leta 2019 je pobegnil v tujino in vsi sodni postopki zoper njega so bili začasno ustavljeni. Potem ko so ga novembra 2020 prijeli v Kanadi, ki ga je tudi izročila Sloveniji, pa se sodni postopki zoper njega vnovič začenjajo. Tokrat je tako sojenje v zadevi Kolosej steklo od začetka, še piše STA.