Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Na neprijavljenem srečanju ljubiteljev predelanih in športnih vozil so zaznali več kršitev cestnoprometnih predpisov. V garažni hiši Velenjka se je zbralo okoli 50 vozil, udeleženih je bilo približno 100 ljudi.

Policisti so oglobili pet voznikov, dve vozili pa izločili iz prometa in jim odvzeli registrske tablice.

"S prisotnostjo na kraju smo preprečili hujše kršitve. Glede organizatorjev shoda nadaljujemo zbiranje obvestil," so sporočili s Policijske uprave Celje.

Prejšnjo soboto je policija zaradi objestne vožnje več voznikov v garažni hiši pri nakupovalnem središču Supernova na Rudniku izdala 15 plačilnih nalogov in pet opozoril. Obravnavala je tudi eno prometno nesrečo, saj se je eden izmed avtomobilov zaletel v betonski steber. T. i. driftanje oziroma prikazovanje zmogljivosti avtomobilov je spremljalo približno 300 ljudi.

Ker je tovrstno početje nevarno, so na policiji pozvali vse, ki se udeležujejo tovrstnih nezakonitih dogodkov, naj tega ne počno. Če pa že morajo, naj si poiščejo organizatorja, ki jim bo pripravil ustrezno mesto in izvedel vse varnostne ter druge ukrepe, potrebne za takšno prireditev.

Iz oddaje Tednik: Prehitri in predrzni