Kriminalist naj bi med drugim prodajal tablete s prepovedanimi substancami. Foto: BoBo
Kriminalist naj bi med drugim prodajal tablete s prepovedanimi substancami. Foto: BoBo

Kriminalist naj bi med drugim prodajal tablete s prepovedanimi substancami. Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani je zoper kriminalista in in še eno osebo odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti, so pojasnili na posebnem oddelku Specializiranega državnega tožilstva.

Sodnik je zaradi ponovitvene nevarnosti za kriminalista odredil pripor. Foto: BoBo
Sodnik je zaradi ponovitvene nevarnosti za kriminalista odredil pripor. Foto: BoBo

Na ljubljanski policijski upravi so v torek v povezavi z zadevo pojasnili, da so dan prej pridržali več osumljenih oseb, med drugim tudi kriminalista, ki so ga hkrati suspendirali in zoper njega uvedli delovnopravni postopek. Po njihovih navedbah gre za kriminalista z večletnimi izkušnjami, ki je delal z viri in informatorji.

Po do zdaj znanih podatkih so poleg kriminalista z ljubljanske policijske uprave pridržali še tri osumljence, vse štiri pa naj bi policisti SDT-ja s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika. Na okrožnem sodišču za zdaj niso želeli pojasniti, ali je sodnik že zaslišal tudi preostala dva osumljenca.

Kriminalist tablete pridobival od tajnega sodelavca policije?

Spletni Večer poroča, da naj bi med hišno preiskavo pri kriminalistu našli večjo količino različnih tablet, do katerih naj bi prišel s pomočjo tajnega sodelavca policije – šlo naj bi za osumljenca, zoper čigar je preiskovalni sodnik prav tako odredil pripor. Ker naj bi kriminalist prodajal tablete, ki so vsebovale prepovedane substance, naj bi ga tožilstvo bremenilo kaznivega dejanja trgovanja z drogo.

Ker pa naj bi kriminalist svojemu sodelavcu prodal tudi tableto kamagre, ki naj bi bila prav tako prepovedana, mu je tožilstvo očitalo trgovanje s substancami, ki škodujejo zdravju. Po neuradnih podatkih, ki jih je pridobil Večer, tožilstvo kriminalistu očita tudi poneverbe. Pri njem naj bi namreč našli večjo količino nabojev, ki naj bi bili last policije.

Narobe naj bi bilo to, da kriminalist teh nabojev ni vrnil, ampak jih je zadržal zase. Tožilstvo naj bi mu očitalo tudi kaznivo dejanje zlorabe položaja, ker naj bi pri enem izmed osumljencev našli dokument, ki izvira iz tajnih policijskih evidenc. Po mnenju tožilstva naj bi mu dokument izročil kriminalist.

Odvetnik osumljenega kriminalista Marko Zaman je za Večer napovedal, da se bo na odločitev o priporu vsekakor pritožil ter da ne on in ne njegov klient nista obveščena o tem, da naj bi za kriminalista potekal postopek prekinitve rednega delovnega razmerja. Dodal je še, da v tej fazi iz tožilskih dokumentov, ki jih je dobil na sodišču, ne izhaja noben sum korupcijskih kaznivih dejanj, ki naj bi jih storil njegov klient.

Priprli ljubljanskega kriminalista